i3-9100F İşlemci aniden ısınıyor

Safer

Decapat
Merhabalar, bugün Snowman T6 işlemcisini taktım Core temp ile sıcaklık değerlerine bakarken bir şey fark ettim. Minimum boştayken 30 olarak gözüküyor ama aniden 55 derecelere fırlıyor bunun sebebi nedir sizce? Böyle olunca da kararlılık testi yapmaya korkuyorum.

1607435096347.png

Ben Ryzen 7 kullanıyorum boşta Core temp 90 derece diyor.
Fazla.
Merhabalar, bugün Snowman T6 işlemcisini taktım Core temp ile sıcaklık değerlerine bakarken bir şey fark ettim. Minimum boştayken 30 olarak gözüküyor ama aniden 55 derecelere fırlıyor bunun sebebi nedir sizce? Böyle olunca da kararlılık testi yapmaya korkuyorum.

Eki Görüntüle 770393
Şöyle düşünün boşta 30 derece çok iyi bu sıcaklıkla birlikte fanlar yavaş dönüyor fakat işlemciye biraz yük binince ısınıyor fakat fan dönüp o bloğu soğutup o soğuğu işlemciye iletene kadar 50 dereceye çıkmış oluyor. Bunu fan devrini kendiniz ayarlayarak düzeltebilirsiniz. Bunu PRIME 95 ile stres testi yaparak doğrulamış olursunuz.
Mesela laptopumdan örnek vereyim, 40 derecede seyrediyor boşta fakat 60 dereceye kadar da çıkmış oluyor çıktığında fanları hafif yükseltip tekrar 40 dereceye indiriyor umarım anlatabilmişimdir.
Ben stock fan kullandığımdan ve eskidiğinden fanların dönüş hızı belli sıcaklıklarda sabitledim o yüzden sıcaklıkta sürekli sabit kalıyor.

Arkadaşlar Prime 95 testinde 5 dakikalık bir test sonucunda maksimum 55 dereceyi gördüm stok fan 80 dereceleri görüyordum bu soğutucuyu herkese öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı