- Makaleler
- 1
Her forumda her konuya baktığımda bu işlemciyi önermiyorlar. Fiyat performans ürününe benziyor. Önerilmemesinin sebebi nedir?
Hocam yeni nesil aile bilgisayarı işlemcisi olarak Ryzen 3 2200-3200G var. En azından ekran kartı masrafın kalmaz.Hocam Yeni nesil işlemci almak istediğinde neden oyuncu bilgisayarı olarak karşılanıyor ?
Çocukları oyun filan oynamak isterse ne olcak hocam oyun performansı o işlemcilerin güzel doğru ama r3 1200 af ile aynı i3 9100f sistem ve rx 570 bir aile sistemi olabilir benceHocam yeni nesil aile bilgisayarı işlemcisi olarak Ryzen 3 2200-3200G var. En azından ekran kartı masrafın kalmaz.
O konuda haklısınız. Ben deli gibi oyun oynayan biriyim ve i3 9100F "bana" yetiyor.Çocukları oyun filan oynamak isterse ne olcak hocam oyun performansı o işlemcilerin güzel doğru ama r3 1200 af ile aynı i3 9100f sistem ve rx 570 bir aile sistemi olabilir bence
9100F işlemciye 600 TL verip beklenti ne kadar yüksek tutulabilirki?Ayrıca 9100F'i olup da aldığına pişman olan, beklentisi daha yüksek olan kişiler
Her forumda her konuya baktığımda bu işlemciyi önermiyorlar. Fiyat performans ürününe benziyor. Önerilmemesinin sebebi nedir?
Şimdi işlemci önerilecek durumlar var, önerilmeyecek durumlar var. Bir de bu durumları bilemeyen insanlar var.
i3-9100F'in alınmasının tek mantığının şu olduğunu düşünüyorum:
Bilgisayarı toplayıp 2-3 sene kadar yükseltme yapmak istemiyorsundur, fazla paran da yoktur. Alacağın maksimum performansı almak için soket ömrü vb unsurları boşlayıp 9100F alırsın. Tek mantığının bu olduğunu düşünüyorum.
1600 AF 650 civarıyken kesinlikle rakipsizdi fakat stokları bitti. Bu durumda 9100F'e bazı durumlarda şans verilmeli, özellikle yukarıdaki durumda.
1200AF, OC ile 1650S ve RX5500XT'ye kadar kullanılabilinen bir işlemci. 500 lira ve AM4 soket olduğu için önü açık. Açıkçası 9100F almak için bir sebep yok9100F bu arada 1200AF'den stok halde iyidir ama çarpan kilidi kapalı olduğu için OC yapamazsınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.