i3 9100F RX 580 sistem alınır mı?

9100F'in zorlanacağı AC Odyssey/Origins ve MB: Bannerlord gibi optimizasyonu sıkıntılı işlemciyi kırbaçlayan oyunlar haricinde herhangi başka bir oyunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Şu an i5 7500 (i3 8100) ile BF V Online gibi günümüzün CPU Intensive oyununda bile hiçbir şekilde frmae drop veya darboğaz ile karşılaşmıyorum, CPU kullanımı tavanda bu doğru ama yetersiz geldiğini söyleyebilmek için bence oyun motorlarının gelişmesine çok var. Bu C/T mevzusu da aşırı abartılıyor ayrıca, şu an adam akıllı 6/6 veya 4/8 (9400F/R3 3300X gibi) bir işlemci bu gidişle daha en az 5 sene zorlanmadan en baba oyunları oynatmaya yetecektir. Ama almışken dediğiniz gibi ileriye dönük olması açısından artık 4/4 bir işlemciye yatırım yapılması pek mantıklı değil, ama neticede kullanıcının vereceği karar daha önemli bu noktada elbette.
Darboğaz yok zaten dediğiniz gibi, RX 580/1650 Super gibi kartları 9100F besleyecektir. 1650S konusunda işlemci sömüren oyunlarda hafif darboğaz yaşanabilir ancak çoğu oyunda beslemeye yeter.

Belirttiğiniz 6/6 ve 4/8'lik işlemcilerin daha çok uzun ömürlü olduğuna katılıyorum. O işlemciler uzun süre daha oyunların üstesinden gelir.

Ayrıca gerçekten de şu C/T konusu aşırı abartılıyor. Sırf bu yüzden her konuda sürekli 1600 AF öneren üyeler var ve biz 1600 AF yerine 3100 önerdiğimizde "ama 1600 AF 6/12" diyorlar, sinir bozucu bir durum. Halbuki 3100 ile 1600 AF kafa kafaya işlemciler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı