i3 9100F Sapphire RX 580 sistem stabil değil

Nebikan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650S 4GB İ3 9100F 24 GB DDR4 2400 MHZ RAM MSİ H310 VDH Plus Anakart
Merhaba arkadaşlar sistemimde ciddi bir stabilite sorunu yaşıyorum. Oyunlarda FPS sürekli düşüyor. Droplar yaşıyorum. Ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim. Grafikleri düşürdükçe droplar ve FPS düşüşleri çoğalıyor. Ekran kartı stabil bir şekilde çalışmıyor. Ekran kartı kullanımı bir anda düşüp çıkıyor. Kesinlikle stabil şekilde çalışmıyor. Ekran kartında vs donanımsal bir sorun göremedim. Darboğaz olabileceğini düşündüm fakat pek ihtimal vermiyorum. Birkaç bilgisayarcı tanıdığada sordum darboğaz olmaz dediler sistemde ısınma vs yok 60 dereceyi geçmiyor. Ekran kartı ve işlemci bilgili arkadaşlar beni aydınlatabilirse memnun olurum.

Sistem özellikleri:
Sapphire RX 580 4 GB.
i3 9100F işlemci.
MSI H310 VDH Plus anakart.
500 watt PSU.
16 GB 2400 MHz DDR4 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
En son ne zaman bilgisayar optimize çalıştıysa o zamanın ekran kartı sürücüsünü yükleyin.
AMD Adrenalin yerine olmazsa AMD Radeon Software Pro Edition deneyebilirsiniz.

HDD kullanıyorsanız yetersiz gelebilir veya depolama biriminiz zarar görmüş olabilir.

Daha önce oyun oynamaya zamanım olmadığı için pek denemedim bu PC de normal günlük kullanımlarda sıkıntı yok fakat oyunlarda aşırı derecede stabilite problemi var dediğiniz gibi deneme yanılmayla eski sürücüleri tek tek deneyip test edeceğim başka bir sebebi olma şansı var mı acaba PSU yetersiz olabilir mi ya da başka bir şey önerebileceğiniz çünkü belli bir sorun bulamadım çok bir bilgim yok aklım iyice karıştı maalesef

PSU sorusu aklınızda ise 12V çıkışından ne kadar amper verdiği yazar, fotoğrafı atın yorumlayalım.

Arkadaşlar birçok driver denedim Pro ve adrenalin sürümlerinin çoğunu denedim fakat stabilite sorunu devam ediyor undervolt ile biraz daha stabil çalışıyor fakat hâlâ tam stabil değil
PSU'mun 12v çıkışı 350 veya 400 watt olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Eve gidince Sökebilirsem resim çekmeye çalışacağım

PSU 444 watt 20 amper 12 volt çıkışı arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…