Çözüldü i3-9100F sistem mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

chakotay001

Decapat
Katılım
2 Nisan 2021
Mesajlar
11
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba,

Yeni satın aldığımız cihaz donanımları aşağıdaki gibidir. Aşağıda yer alan donanım özelliklerinde cihazda mavi ekran hatası alıyoruz ve cihaz kendini yeniden başlatıyor. Bu cihazı içerisinde yer alan RAM ve anakartı karşılaştırdığımız zaman uyumsuzluk gibi bir durum gözüme çarptı.

Şöyle ki aşağıdaki bağlantı üzerinde anakartın uyumlu RAM listesi yer almaktadır.


Firma ise bu anakart bu RAM'lar ile uyumlu çalışır ve bir sorun yaşamazsınız diyor. Fakat mavi ekran hatası sürekli almaktayız. Oyun bilgisayarı değildir. Sadece ofis içi işlemler de kullanılıyor. Ortalama 6 kere yazılım sıfırlandı, tüm donanımlar son sürüme güncellendi. En son aklıma RAM ve anakartın uyumsuz olabileceği geldi, ya da farklı gözden kaçırdığımız farklı bir durum olabilir mi?

  1. Intel Core i3-9100F 3.6 GHz 6MB 1151p × 1
  2. BIOSTAR B365mhc 2666MHz DDR4 1151p mATX × 1
  3. INNO3D GeForce GTX 1050 Ti Twin X2 4 GB 128Bit × 1
  4. Crucial Ballistix 8 GB 3000MHz DDR4 CL15 × 2
  5. Samsung 860 EVO 250GB SSD disk MZ-76E250b × 1
  6. 650W 80+ bronz × 1
ram-listesi.jpg
 
Çözüm
Merhaba,

Belirtmiş olduğunuz yazılımlar yüklenmiş olup, bu yüklenme işlemleri satıcı firma tarafından da sağlanmıştır. Kendileri bu konuda özellikle cihazı yeniden sıfırlayıp tekrardan kurulum yaptıklarını iletmişlerdir. Cihaz 5 oldu servise gönderildi.
Merhabalar,

Sorun işlemci kaynaklı imiş, işin garip durumu ise mavi ekranı 4k video izlerken vermesi yönünde oldu, bir kaç kere özellikle deneyimledik. 4k Video açtığımız zaman mavi ekrana düşüyordu, garanti kapsamında işlemciyi değiştirdiler ve şu anda herhangi bir sorun vermemektedir.
Net bir şey söyleyebilmemz için bizimle DMP dosyalarını paylaşır mısınız?

 
Cevabınız için teşekkürler, cihazı satıcı firmanın talebi üzerine yeniden gönderim sağladığımız için maalesef dmp dosyalarına erişemiyorum. Ben sadece bu süreç zarfında ram ve ana kartın bu şekilde bir sorun çıkarma durumu olabilir mi diye merak ettim. Cihaz gelince ve sıfırlanmamış olur ise ilgili dosyaların paylaşımını sağlarım.
Merhaba,

Cihaz içerisinde ramlar değişti, 2400mhz olarak firma değiştirdiğini iletti. Cihaz geldi ve kullanıma başladıktan 2 saat sonra aynı hatayı verdi. DMP dosyası ekran görüntüsü aşağıda yer almaktadır.

Cihaza 6 kere yazılım yeniden kurulum yapıldı.
Merhaba,

Cihazda kapanma sorunları devam ediyor, dmp dosyaları ektedir. Bu kapsamda nasıl bir yol izlemem gerekli acaba.

 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    85,5 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Merhaba,
Program kurulumundan sonra da aynı şekilde mavi ekran verdi, kuruluma başlamadan önce bi verdi sonrasında kurulumu yaptıktan 20 dk sonra yine mavi ekran verdi. Bu durum neyle alakalı anlamadım.
 

Geri
Yukarı