Çözüldü i3 9100F sistemde XMP profili kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ekselansce

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, RAM'lerim 2 adet 3000 MHz. İşlemcim i3 9100F 2400 MHz destekliyor, anakartım H310M Pro-VDH Plus 2666 MHz destekliyor. XMP ayarında 5 adet 2666 profili var fakat bunlardan birini seçince kabul etmiyor ve tekrardan 2400 MHz'e geri çekiyor. İşlemci Max desteğine göre yaptığını düşünüyorum fakat linkte Technopat ekibinin XMP ayarını 3000 yaptığı videodaki işlemci (i5-6600K) Max 1866 MHz destekliyor yine de RAM hızını 3000'e çıkarabiliyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Merhaba @Ekselansce, aynı sistemi yaklaşık 4 yıl olmak üzere kullandım. Anakartın XMP desteklemesine rağmen işlemcinin bellek hızı limiti mevcut. 2400MHz üstünü ne yazık ki alamazsın o anakart ile, Z serisi anakart ile bir ihtimal o sınırı aşabilirsin.

Merhaba @Ekselansce, aynı sistemi yaklaşık 4 yıl olmak üzere kullandım. Anakartın XMP desteklemesine rağmen işlemcinin bellek hızı limiti mevcut. 2400MHz üstünü ne yazık ki alamazsın o anakart ile, Z serisi anakart ile bir ihtimal o sınırı aşabilirsin.

Çözüm
İşlemcinin desteklediğini alırsın. 2666 MHz için Z serisi anakart gerekir.

Yükseltme yapmayı düşünüyorum i3-12100F+ H610M ile RAM'ler tam performansta çalışır mı sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı