i3 9100F sisteme yeni ekran kartı takılır mı?

Erdem_Akdogan

Femtopat
Makaleler
1
Arkadaşlar yeni sistem kuruyorum da. i3 9100F, B365MK, 8 GB DDR4 RAM var ekran kartını yarın alacağım ama bugünden Windows'u kurayım diyorum. Elimde eski bir ekran kartı var HD serisi falan onu taksam açabilir miyim? Windows'u kurabilir miyim? Uyuşmada sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni sistem kuruyorum da. i3 9100F, B365MK, 8 GB DDR4 RAM var ekran kartını yarın alacağım ama bugünden Windows'u kurayım diyorum. Elimde eski bir ekran kartı var HD serisi falan onu taksam açabilir miyim? Windows'u kurabilir miyim? Uyuşmada sorun yaşar mıyım?

Hocam darboğaz sorunu ikisinden birinin çok zorlandığı diğerinin ise zorlanmadığı durumda olur. Yani Windows kurulur bir şey olmaz ancak Driver vs kurmayın, diğerini alınca kurun.

Uyuşma sorunu diye bir şey yoktur. İşlemciler kendilerinden düşük kartlarda herhangi bir sorun yaşamaz. Fakat kendilerinden güçlü ekran kartlarında darboğaz yaşarlar.
Sorunuza gelecek olursak, anakartınız destekliyorsa herhangi bir ekran kartını sisteme takabilirsiniz.

Uyuşma sorunu diye bir şey yoktur. İşlemciler kendilerinden düşük Kartlarda herhangi bir sorun yaşamaz. Fakat kendilerinden güçlü ekran kartlarında darboğaz yaşarlar.
Sorunuza gelecek olursak, anakartınız destekliyorsa herhangi bir ekran kartını sisteme takabilirsiniz.

Anakart uyumluluğu derken?

Windows 10 kuracaksanız dverların cogu otomatik kurulacaktır zaten ama yeni ekran kartı aldıgınızda DDU ile silip tekrar kurulum yapmanız gerekir en saglıklı sonuc için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı