Geçen hafta Vatan Bilgisayar'dan OEM hazır sistem siparişi verdim ve kendim kurulum yaptım. Kasada 1 adet egzoz fan vardı ön tarafa 2 adet fan da kendim ekledim toplam 3 adet fan bulunuyor. Oyunlarda genel olarak sıcaklık değerlerim böyle bu değerler normal mi yoksa işlemci soğutucu almam gerekir mi?
Sistem özellikleri:
i3 9100F.
ASUS H310M-K anakart.
8 GB RAM.
ASUS TUF GTX1650 Super.
Rampage victory kasa.
Geçen hafta Vatan Bilgisayar'dan OEM hazır sistem siparişi verdim ve kendim kurulum yaptım. Kasada 1 adet egzoz fan vardı ön tarafa 2 adet fan da kendim ekledim toplam 3 adet fan bulunuyor. Oyunlarda genel olarak sıcaklık değerlerim böyle bu değerler normal mi yoksa işlemci soğutucu almam gerekir mi?
Sistem özellikleri:
i3 9100F.
ASUS H310M-K anakart.
8 GB RAM.
ASUS TUF GTX1650 Super.
Rampage victory kasa.
Dilerseniz sıcaklığın yüksek olduğu günlerde ön panel sökülü oynayabilirsiniz.Bu tahminen 4-5 derece daha soğutur bileşenleri ama yinede şuanki değerler tehlikeli değil.
İdeal değerler. Benim kasamda şu kadar derece diye örnek vermek saçma olur sonuçta herkesin kasa soğutma sistemi ve kullandığı işlemci fanı aynı değil. i3 9100F'in yanında gelen stok soğutucu bakın değil ve iyi bir soğutucu da değil açıkçası. Bakır işlemci soğutucu alarak işlemci sıcaklığını düşürebilirsin.
Sistem özellikleri:
i3 9100F.
ASUS H310M-K anakart.
8 GB RAM.
ASUS TUF GTX1650 Super.
Rampage victory kasa.