i3 9100F ve RX 5600 XT uyumlu mudur?

Bariskent

Picopat
Merhabalar,
Elimde i3 9100F islemci mevcut.
ASUS ROG STRIX 5600XT ekran karrtini siparis ettim. Sizce yeni bir islemci almali miyim? Darbogaz sorunu yasar miyim? Varsa islemci tavsiyenizi de alirim. Simdiden herkese tesekkurler.

Merhabalar,
ASUS ROG STRIX 5600XT ekran karrtini siparis ettim. Sizce yeni bir islemci almali miyim? Darbogaz sorunu yasar miyim? Varsa islemci tavsiyenizi de alirim. Simdiden herkese tesekkurler.
Evet ciddi miktarda darboğaz olacaktır. İşlemci olarak bu kartı sorunsuz beslemek için minimum İ5 9400F öneririm.

Merhabalar,
İşlemciyi satıp 9400F-1660S almak daha mantıklı olabilirdi. Yine de bu ikiliyle idare edebilirsiniz bir süre.

İşlemciniz sürekli %100 kullanılabilir. Oyunlarda 9100F 1650 Super'de bile mesela %100 kullanıyor. 4/4 yetersiz. Hele de arka planda Spotify, Discord, Chrome gibi işlemler olacaksa.

Muadili olan RTX 2060 (RX 5600XT/GTX 1070 Ti) 'la i3 8100 (i5-7500) modeli bile çoğu oyunda 2K'da darboğaz yapmıyor, en azından FHD 144 Hz bir monitörde; modern oyunlarda bu ekran kartının tadını tam anlamıyla almak istiyorsanız soket değişimine gitmeden ikinci elde i7-8700 (i5-10600/R5 3600X) veya @UBerk belirttiği i5-9400F modellerine geçiş yapabileceğiniz gibi ikinci ek bir alternatif olarak geçici bir süre DSR ile idare edip AMD Ryzen tabanlı bir sistem de toplayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı