i3-9100F ve RX 570 düşük performans

Sin.x

Hectopat
PUBG Rainbow Six Siege gibi oyunlarda almam gereken performansı alamıyorum. PUBG'de texture medium, kenar yumuşatma medium da iken 90 100 FPS alıyorum fakat aşırı derecede frame atlamaları oluyor ve akıcı olmuyor oyun. Rainbow Six Siege'de ise 100 150 FPS almama rağmen oyun 40 50 FPS gibi, texture High'da diğerleri düşükte ve Benchmark'lara bakıyorum, aynı sistemde oyunlar yağ gibi akıyor kısacası almam gereken performansı alamıyorum.
Sistem;
RX 570 4 GB ROG STRIX.
i3-9100F 3.6GHz Turbo 4.2GHz işlemci.
8 GB DDR4 RAM 3000MHz.
500GB SSD.
ASUS Prime B365MK anakart.
600W PSU.
Monitör M-335 75 Hz 6ms 1080P monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG Rainbow Six Siege gibi oyunlarda almam gereken performansı alamıyorum. PUBG'de texture medium, kenar yumuşatma medium da iken 90 100 FPS alıyorum fakat aşırı derecede frame atlamaları oluyor ve akıcı olmuyor oyun. Rainbow Six Siege'de ise 100 150 FPS almama rağmen oyun 40 50 FPS gibi, texture High'da diğerleri düşükte ve Benchmark'lara bakıyorum, aynı sistemde oyunlar yağ gibi akıyor kısacası almam gereken performansı alamıyorum.
Sistem;
RX 570 4 GB ROG STRIX.
i3-9100F 3.6GHz Turbo 4.2GHz işlemci.
8 GB DDR4 RAM 3000MHz.
500GB SSD.
ASUS Prime B365MK anakart.
600W PSU.
Monitör M-335 75 Hz 6ms 1080P monitör.

Sürekli FPS değişiklik gösteriyorsa V-Sync açabilirsiniz.

Şu anda Rainbow Six Siege'i v-Sync'de oynuyorum fakat hala pek akıcı değil.

FPS yüksek ama akıcı değilse monitörünüzde bir sıkıntı olabilir G-SYNC açıksa kapatmayı deneyin onun dışında 60 Hz çalışıyor olabilir görüntü ayarları gelişmiş görüntü ayarları ardından ekran 1 için veya 2 yazıyor olabilir oraya basın 60 hzse en yüksek HZ değeri neyse onu seçin.

FPS yüksek ama akıcı değilse monitörünüzde bir sıkıntı olabilir G-Sync açıksa kapatmayı deneyin onun dışında 60 Hz çalışıyor olabilir görüntü ayarları gelişmiş görüntü ayarları ardından ekran 1 için veya 2 yazıyor olabilir oraya basın 60 hzse en yüksek HZ değeri neyse onu seçin.

Yok onları halllettim 75 Hz'de çalışıyor
Bende RAM'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum

RAM yetersiz kalıyor olabilir tek kanalsa 1 RAM daha alıp çift kanal yapın

Tek kanal, yakın zamanda 8x2 yapmayı düşünüyorum
Görüntü ayarında bir sıkıntı olabilir çünkü bende aynısı oldu tam ekrandayken akıcı değil ama tam ekrandan çıkınca oyun bir anda akıcı oluyor.

Az önce denedim pencereli ekranda da aynı tam ekran da çerçevesiz ekranda da öyle

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı