Polinomlar nasıl halledilir?

hero11cf

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba. AYT'ye başlayalı 3-4 gün oldu ve hala polinomlardayım. Eyüp b. İle izliyorum soru çözümünü falan öğreniyorum sonra gidiyorum 345 açıyorum kolay soruları hallediyorum sonra yine takılıyorum 3-4 gündür durum böyle feci moralimi bozuyor sürekli patinaj çekiyorum. Polinomları bırakıp artık ikinci dereceden denklemlere geçeceğim yani o seviyeye geldim. Ne yapmalıyım her soruda kök değişince kafam çok karışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
3-4 konuyu anca bitirirsin, ustalaşamazsın ki zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hiç sorma ya bugün eve geldim TYT fen sorularını çözerken bile zorlanıyorum. Koçluk sisteminden faydalanacağım çünkü plan program yapmakta zorlanıyorum. O yüzden bile olabilir yani.

Son durum nedir hocam hallettiniz mi?

Hocam hallettim sayılır, bugün Apotemi yayınlarının denemesine girdim fende 15 soru falan yaptım matematikte 20 bandındaydı TYT feni düzelttim yani. Bu esnada koçluk sisteminden faydalandım polinomlar konusu herhangi bir şekilde bağlayıcı konu olmadığı için erteledim. İkinci dereceden denklemleri hallettim trigonometriye başladım, logaritma ve dizileri bitirdim. Tek sıkıntım problemler konusu yani bir halletsem TYT matematik tabiri caizse uçuşa geçecek ancak daha halledemedim. Genelde matematikte 18 net yapıyorum problemleride yapabilsem 25+ olacak. Bu arada bana şunu diyenlerde oldu "AYT çözdükçe TYT netlerin artar." galiba doğru. bir de anlam veremediğim bir nokta var normalde bir paragraf rutinim vardı ancak 2 haftadır doğru düzgün paragraf çözmedim ve bu esnada gittim kitap okudum normalde 25 soru anca işaretleyebildiğim denemede 32 soru işaretledim. Yani biraz süreç işi aslında bu. Plan, program yapıp sürece güvenmemiz gerekiyor. AYT Fiziğe başlayacağım gibi duruyor, Biyolojide hücreye geldim. İnşallah hepimiz istediklerimizi alırız.

Hocam hallettim sayılır, bugün Apotemi yayınlarının denemesine girdim fende 15 soru falan yaptım matematikte 20 bandındaydı TYT feni düzelttim yani. Bu esnada koçluk sisteminden faydalandım polinomlar konusu herhangi bir şekilde bağlayıcı konu olmadığı için erteledim. İkinci dereceden denklemleri hallettim trigonometriye başladım, logaritma ve dizileri bitirdim. Tek sıkıntım problemler konusu yani bir halletsem TYT matematik tabiri caizse uçuşa geçecek ancak daha halledemedim. Genelde matematikte 18 net yapıyorum problemleride yapabilsem 25+ olacak. Bu arada bana şunu diyenlerde oldu "AYT çözdükçe TYT netlerin artar." galiba doğru. Bir de anlam veremediğim bir nokta var normalde bir paragraf rutinim vardı ancak 2 haftadır doğru düzgün paragraf çözmedim ve bu esnada gittim kitap okudum normalde 25 soru anca işaretleyebildiğim denemede 32 soru işaretledim. Yani biraz süreç işi aslında bu. Plan, program yapıp sürece güvenmemiz gerekiyor. AYT fiziğe başlayacağım gibi duruyor, biyolojide hücreye geldim. İnşallah hepimiz istediklerimizi alırız.

Hocam sana problem için kesinlikle Bilgi Sarmal ve orijinali bitirmeni tavsiye ederim. şu an orijinali bitirdim bilgi sarmaldayım ve problemi yapabildiğimi fark ettim. geometriyide hallettiğim zaman inşallah TYT matematik 30 üstüne sabitlenecek onun dışında .bende AYT'ye başlamayı düşünüyorum fendeki eksiklerimi halledip umarım hepimiz bu süreç sonunda istediğimiz üniversiteyi kazanırız.

Hocam sana problem için kesinlikle Bilgi Sarmal ve orijinali bitirmeni tavsiye ederim. Şu an orijinali bitirdim bilgi sarmaldayım ve problemi yapabildiğimi fark ettim. Geometriyide hallettiğim zaman inşallah TYT matematik 30 üstüne sabitlenecek onun dışında. Bende AYT'ye başlamayı düşünüyorum fendeki eksiklerimi halledip umarım hepimiz bu süreç sonunda istediğimiz üniversiteyi kazanırız.

İnşallah hocam. Bu arada bende Bilgi Sarmal problem kitabı aldım yanına Apotemi almıştım ama harbiden zorluyor yani. Geometride Eyüp hoca ve 345 ile gidiyorum öneririm, hakikatten temelden almış burada Eyüp hoca.

Polinomlara 10. sınıfta işlediğimden beri ayrı bir sempatim var nedense. Aslında çok zor bir konu değil. En azından soru bankalarındaki sorular. Yorumunu geliştirmek için moz akademinin bazı polinom sorularını izleyebilirsin. Ben zaten polinomları çok seviyordum. Mahsum hoca da çok güzel yorumlar kattı. Sakın bir konu bitmeden diğerine geçme. Her çalıştığını anlamaya çalış. Vicdanını rahatlatmak için çalışma, gerçekten anlamak için çalış. En azından sene sonunda elimden geleni yaptım dersin.

İnşallah hocam. Bu arada bende Bilgi Sarmal problem kitabı aldım yanına Apotemi almıştım ama harbiden zorluyor yani. Geometride Eyüp hoca ve 345 ile gidiyorum öneririm, hakikatten temelden almış burada Eyüp hoca.

Hocam Apotemi'nin problemler kitabının ben gereksiz zor olduğunu düşünüyorum. Tüm kaynakları çözmüşsündür daha da farklı soru tarzı görmek istiyorum diyorsan ayrı, ama bir yerden sonra branş denemelerine geçmek daha da mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı