i3 9100F ve RX580 sıcaklık değerleri

Xigmatek markasının Helios Rainbow model kasasını kullanıyorum. Dahili olarak 1 adet egzoz fanla beraber geldi. Ön kısmına 2 adet fan eklemesi yaptım. Total'de 1 arka 2 ön olmak üzere 3 fan var şu an kasamda. Kullandığım donanımlar;

CPU: Intel i3 9100F.
GPU: ASUS Dual RX580 4 GB.

CPU' sıcaklık değeri olarak yük altında iken 60 derecelerden yukarısını görmüyor fakat GPU örneğin Cities Skylines'da 75-80 aralığında seyrediyor Free-Sync açıkken. GTA V'da ise 68-75 aralığında seyrediyor. Fanlar gelmeden önce de aşağı yukarı bu civardaydı. Merak ettiğim şey ise, kasamın ön kısmında hava alacağı yer az olduğu için mi sıcaklık değerlerimde büyük farklar oluşmadı? Kasamın üst kısmına da 2 adet egzoz fan eklemeyi düşünüyorum. 2 önde, 2 yukarıda ve 1 arka kısımda fan olması düzgün bir hava akışı sağlar mı? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Kasanın önü cam ise isterse 30 tane fan takın sıcaklık değişmez, üst taraf delikli ise fan takarsanız soğur.

Xigmatek markasının Helios Rainbow model kasasını kullanıyorum. Dahili olarak 1 adet egzoz fanla beraber geldi. Ön kısmına 2 adet fan eklemesi yaptım. Total'de 1 arka 2 ön olmak üzere 3 fan var şu an kasamda. Kullandığım donanımlar;

CPU: Intel i3 9100F.
GPU: ASUS Dual RX580 4 GB.

CPU' sıcaklık değeri olarak yük altında iken 60 derecelerden yukarısını görmüyor fakat GPU örneğin Cities Skylines'da 75-80 aralığında seyrediyor Free-Sync açıkken. GTA V'da ise 68-75 aralığında seyrediyor. Fanlar gelmeden önce de aşağı yukarı bu civardaydı. Merak ettiğim şey ise, kasamın ön kısmında hava alacağı yer az olduğu için mi sıcaklık değerlerimde büyük farklar oluşmadı? Kasamın üst kısmına da 2 adet egzoz fan eklemeyi düşünüyorum. 2 önde, 2 yukarıda ve 1 arka kısımda fan olması düzgün bir hava akışı sağlar mı? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.
Üzgünüm, düzeltme yapıyorum. Fanları üste takarsanız o fanlar da egzoz fan görevi göreceği için aman aman soğuma olmaz. Kasanın önündeki cam panel çıkartılabiliyorsa çıkartırsanız serin olur kasanız.

Kasanın önü cam ise isterse 30 tane fan takın sıcaklık değişmez, üst taraf delikli ise fan takarsanız soğur.
Ön taraf cam değil, modeli aratırsanız RGB şeridin olduğu yerde ince bir boşluk var ve ön panelin altında geniş sayılabilecek bir boşluk var havanın girmesi için. Fakat sanırım hava akışı için yeterli gelmiyor. Üst taraf ızgaralı modelden. Yanı ise cam.

İşlemci sıcaklığınız normal. Ekran kartı da normal sayılır. Genelde 80 derece üstü tehlikeli değerler olarak söylenir. Birde kasanın yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerlerini test edin. Eğer yan tarafı açık bir şekilde bariz sıcaklık değerleri düşerse hava akışı kötü demektir. Ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmek isterseniz undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz.

Ön taraf cam değil, modeli aratırsanız RGB şeridin olduğu yerde ince bir boşluk var ve ön panelin altında geniş sayılabilecek bir boşluk var havanın girmesi için. Fakat sanırım hava akışı için yeterli gelmiyor. Üst taraf ızgaralı modelden. Yanı ise cam.
Hocam bu kasanın ön kısmı kapalı değil mi? Kapalı ise hava alamaz ve bu fanlar da görevlerini yerine getiremezler. Ufacık delik size -10 derece vermez.

Hocam bu kasanın ön kısmı kapalı değil mi? Kapalı ise hava alamaz ve bu fanlar da görevlerini yerine getiremezler. Ufacık delik size -10 derece vermez.

Dediğiniz gibi ön taraf sert plastik bir tabaka ile kapalı sayılır fakat tamamen kapalı değil. Altında ön plakanın genişliği kadar açık alan var ve yanlarda şerit şeklinde açıklık var. Tamamen ızgara olanlar kadar iyi hava akışı olmayacağının farkındayım fakat yine de hava akışı olacağını düşünüyorum.
İşlemci sıcaklığınız normal. Ekran kartı da normal sayılır. Genelde 80 derece üstü tehlikeli değerler olarak söylenir. Birde kasanın yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerlerini test edin. Eğer yan tarafı açık bir şekilde bariz sıcaklık değerleri düşerse hava akışı kötü demektir. Ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmek isterseniz undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz.
Yan paneli söküp bir de öyle bakacağım dediğiniz gibi. Yaptıktan sonra size tekrar cevap atarım.
Öndeki fanlardan birini yada ikisinide yukarıya takarak deneyebilirsin. 5 fan o sisteme fazla gibi duruyor.
Yan paneli söküp öyle bir bakacağım. Eğer gerekirse dediğiniz yöntemi de deneyeceğim.
Benim bildiğim. Ön fanlarda soğuk hava içeriye atacak. Egzoz fan ise sıcak havayı dışarıya atacak. Hava akışı böyle ise sorun yok bence
Merak ettiğim konu ön kısımdan yeterince hava girişi oluyor mu. Şimdi test edeceğim onu da.

Corsair Carbide Spec-Delta'da da ufacık bir tane altta bir tane de üstte delik var ama onda hava akışı güzel. Sanırım deliğin boyutu değil işlevi önemli. Konumu önemli. Onunkiler önde. Ben de yeni bir Xigmatek kasa aldım. Daha kullanmak nasip olmadı. İlk günden kendi kendine ben oyun oynarkem camı patladı. Ama oyundayken bende de 70 civarı geziyordu. Kasanın yanını açınca 65 dereceye düşüyordu. Benimki lamiya modeli. Önde cam var. Önde üç fanın da hem sağında hem solunda boşluk var. Ama demek ki eksik bir şeyler var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı