Ryzen 5 1600 önereceğim ama onu alırsan masrafın artıyor. Bu durumda o fiyata alabileceğin en iyi işlemci i3 9100F.
Onu çok düşündüm fakat 9100F'den yaklaşık 100-150TL daha pahalı. Bu yüzen en mantıklısı 9100F gibi geldi.
Ryzen 5 1600 önereceğim ama onu alırsan masrafın artıyor. Bu durumda o fiyata alabileceğin en iyi işlemci i3 9100F.
R3 1200 AF ve B450 anakart alırsan bir de üstüne stok soğutucu ile şöyle güzel bir OC yaparsan o işlemci 9100F falan dinlemez uçar gider. R3 1200 "AF" modeli stok halde de RX 570 karta darboğaz yapmıyor.Dostlar birkaç gün içerisinde sistemi sipariş edeceğim ama hala çok arada kalmış durumdayım. Ryzen sistemde evet RAM hızları daha yüksek seviyelerde kullanılabiliyor ama RX570'i doyurabilir mi? Bu konuda şüphelerim var. Çünkü çoğu forum ve test sonuçları R3 1200'ün darboğaz yaptığını gösteriyor. Ama R3 sistemle i3 sistem arasında toplayınca yaklaşık 350 liralık bir fark oluşuyor ve bu bütçe beni aşıyor. Sizce ne yapmayalıyım?
Merak etmeyin oyun yapımcıları çat diye tüm 4 çekirdekli işlemcileri çöpe atacak değiller. I5 6500 RX570 kullanıyorum, hemen hemen sizinki ile aynı sistem. Daha hiç bir oyunda sıkıntı çıkmadı.Onu çok düşündüm fakat 9100F'den yaklaşık 100-150TL daha pahalı. Bu yüzen en mantıklısı 9100F gibi geldi.
Daha bugün Ryzen 3 1300x ve 1050Ti ile darboğaz yaşayan arkadaş konu açmıştı. 4 çekirdekli Intel alınır ama 4 çekirdekli Ryzen alınmaz.R3 1200 AF ve B450 anakart alırsan bir de üstüne stok soğutucu ile şöyle güzel bir OC yaparsan o işlemci 9100F falan dinlemez uçar gider. R3 1200 "AF" modeli stok halde de RX 570 karta darboğaz yapmıyor.
9100F stok hallerini kıyaslarsak biraz öne geçiyor. Yine de OC olmaması, düşük bellek frekansı desteği ve 10 nesil işlemci takamama gibi dezavantajları var. Ben olsam 1200AF alırdım.
R3 1200 AF ve B450 anakart alırsan bir de üstüne stok soğutucu ile şöyle güzel bir OC yaparsan o işlemci 9100F falan dinlemez uçar gider. R3 1200 "AF" modeli stok halde de RX 570 karta darboğaz yapmıyor.
9100F stok hallerini kıyaslarsak biraz öne geçiyor. Yine de OC olmaması, düşük bellek frekansı desteği ve aldığın anakarta 10 nesil işlemci takamama gibi dezavantajları var. Ben olsam 1200 AF alırdım.
Merak etmeyin oyun yapımcıları çat diye tüm 4 çekirdekli işlemcileri çöpe atacak değiller. i5 6500 RX570 kullanıyorum, hemen hemen sizinki ile aynı sistem. Daha hiçbir oyunda sıkıntı çıkmadı.
Daha bugün Ryzen 3 1300X ve 1050 Ti ile darboğaz yaşayan arkadaş konu açmıştı. 4 çekirdekli Intel alınır ama 4 çekirdekli Ryzen alınmaz.
Teknobiyotik veya İnceHesap sitelerinden birini tercih ederseniz 70TL kadar daha pahalı da olsa AF modeli var.Dostum 1200 AF şu an bulmak gerçekten zor yani bir iki yerde anca var ama ben sistemi tek bir siteden toplamayı düşünüyorum, İtopya veya Sinerji'den. Sanırsam yeniden en son sonuç olarak i3 9100F'e geliyoruz. Benim'de düşüncem 1200 AF'den yana ama dediğim gibi.
Evet hocam zaten dediğim gibi 3-5 yıl beni idare edebilecek bir sistem olması yeterli ileride elimden çıkarır sıfır sistem toplarım diye düşünüyorum. Teşekkür ederim bu arda.
Stok soğutucu ile bu iş olmaz, ayriyetten daha iyi bir soğutucu almak zorunda OC için.üstüne stok soğutucu ile şöyle güzel bir OC yaparsan o işlemci 9100F falan dinlemez uçar gider.
R3 1200 için 3.9GHz ve R3 1200 AF için 4.0GHz hızlara kadar stok soğutucu yeterli geliyor. Zaten bundan fazlasına da zorlamaya gerek yok gibi geliyorStok soğutucu ile bu iş olmaz, ayriyetten daha iyi bir soğutucu almak zorunda OC için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.