i3 9100F vs R3 3100

@ereN ve zebanileri çoklu çekirdek konusunda haklısınız. Ama kullanıcı oyun performansına bakıyor. Yani render gibi işlerle uğraşsaydı 3100 derdim.

Oyunlar tek çekirdek performansına bakıyor. İntel işlemcileri de tek çekirdek odaklıdır. Aradaki fiyat farkına değer mi bilemem, ama ben 9100F tarafındayım.
Arada bi fps farkı olsa hak verirdim lakin arada neredeyse hiç fps farkı yok. Kullanıcı 9100f alırsa yükseltme imkanı olmayacak hem işlemci hem ekran kartı konusunda.

Arkadaşlar hangisini almalıyım? Şimdi bu siteye baktım ama herkes R3 3100 alın demiş. Sebebini bir türlü anlamadım, şimdi bana demeyin R3 3100 daha güncel. Oyun performanslarında da aynı gibiler. Bir de ekran kartı olarak GTX 1650S alacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R3 3100 daha iyi olur. Hem önü açık hem daha güçlü.

Kullanıcı 9100F alırsa yükseltme imkanı olmayacak hem işlemci hem ekran kartı konusunda.
Yanlış. Ekran kartı ve işlemci nasıl yükselemez? LGA 1151 soket bir işlemci ile PCI-E girişi olan bir anakart ile yükseltme yapabilir.

Arkadaşlar hangisini almalıyım? Şimdi bu siteye baktım ama herkes R3 3100 alın demiş. Sebebini bir türlü anlamadım, şimdi bana demeyin R3 3100 daha güncel. Oyun performanslarında da aynı gibiler. Bir de ekran kartı olarak GTX 1650S alacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

i3-9100F'de darboğaz olmuş 04:13'te.

Bunun hakkında kaynak var mı? Benim böyle bir şeyden haberim yok da.
Demek istediğim intel yeni sokete geçince eski soket üretimi 2-3 ay sonra durur. Ryzen tarafında daha 4000 çıkacak sonra yeni sokete geçilecek. Ölü soket bir işlemci aldırmaya çalışıyorsunuz. İntel fanlığı yapmayın. 10. nesil vs 3. nesil Ryzen olsa hadi neyse eşit gibiler ancak güç olarak alakasız 2 CPU bunlar.

@Yiğit Alp Usta İntel fanı değilim. Bende AMD yancısıyım. Ben fiyatına bakarak söylüyorum. 300 liraya kıyılacaksa 3100 çoklu çekirdek ve diğer işlerde çok iyi bir işlemcidir.

Ben işlemciye çamur atmıyorum. F/P yanına bakarak mesaj yazıyorum. Vereceğiniz cevaplar buna göre olursa sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı