i3 9100F yerine R5 5600 alınır mı?

Avangard

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

i3 9100F, H310mk, RX 580 (4 GB), 16 GB RAM (2600 MHz), 500 watt 80 Plus sistemimi güncelleştirmek istiyorum; çok büyük bir bütçem yok. Ryzen 5 5600 ve B550 anakart alıp 1–2 sene idare etmek istiyorum. Video render, oyun vs. artık işlemci bana yetmiyor. AM4 nesli yerine AM5'e geçmeyi de düşünüyorum, (B550 anakart yerine B560) ama bütçeyi çok zorlayacağını düşünüyorum. 10k civarı bütçeye siz ne önerirsiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

10.000 bütçeye daha iyi bir güncelleştirme yapılabilir.

Güncel bir AM5 işlemci alırsınız kafanız rahat olur en azından. Sonrasında ekran kartını yükseltmek için çok fazla seçenek olur. AM5'e güncellerseniz ramleri de değiştirmeniz gerekir.

Direk AM5'e geçin hocam.

Biraz bütçeyi yedim ama RAM fiyatları zamlandı yapacak çok bir şey yok.

10.000 bütçeye daha iyi bir güncelleştirme yapılabilir.

Güncel bir AM5 işlemci alırsınız kafanız rahat olur en azından. Sonrasında ekran kartını yükseltmek için çok fazla seçenek olur. AM5'e güncellerseniz RAM'leri de değiştirmeniz gerekir.

Hocam direkt DDR4 RAM'ler direkt çalışmıyor anladığım kadarıyla. Dual channel yine gerekli mi yoksa tek bir tane RAM yeterli mi?

Direk AM5'e geçin hocam.

Biraz bütçeyi yedim ama RAM fiyatları zamlandı yapacak çok bir şey yok.

DDR5 RAM'ler bütçeyi ile birlikte bütçe zorlanıyor. Daha uygun DDR5'ler sıkıntı yaratır mı?

@Avangard RAM'i hertürlü 2.el alın derim. Çip krizi kaynaklı fiyatları iyice uçtu, bu kadar fahiş fiyat verilmez bence. Bir kaç ay sonra ne olur bilinmez ama eninde sonunda fiyatları geri düşecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı