i3 9300H CPU hızı oyun sonrası düşmüyor

Ahmet Aktepe

Zeptopat
Daha fazla  
İyi günler, dizüstü bilgisayarımla herhangi bir oyunu oynadıktan sonra CPU hızı 3.90GHz civarlarında sabit kalıyor. Bilgisayarı kapatıp açmadığım müddetçe o civarlarda dolaşmaya devam ediyor ve bazen bilgisayarı ilk açtığımda CPU kullanımına bakıyorum ve System %10-15 civarı CPU kullanıyor. Bu sorun için de kapatıp açmam gerekiyor bilgisayarı.

Sistemim:
i5 9300H.
GTX1650.
HP Pavilion.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner'ya da herhangi bir sıcaklık - kaynak kullanımı izleyen bir program kullanıyorsanız boşta CPU kullanması normaldir.

Bir ara kullanmıştım sonra kaldırdım. CPU harcama olayında eğer ki System tüketmiyorsa ortalama %5-10 civarı kullanıyor ama GHz hep yüksek.
Bilgisayar performans modun da ise normal.

Onu çok kez değiştirdim ama hiçbir şey fark etmedi.
Laptop prize takılı ise normal. Aynı model ve bileşenli bilgisayarı kullanıyorum.
Sizde de bilgisayarı açtığınızda bazen system çok fazla CPU harcıyor mu ?

Bir ara kullanmıştım sonra kaldırdım. CPU harcama olayında eğer ki System tüketmiyorsa ortalama %5-10 civarı kullanıyor ama GHz hep yüksek.

Onu çok kez değiştirdim ama hiçbir şey fark etmedi.

Sizde de bilgisayarı açtığınızda bazen system çok fazla CPU harcıyor mu ?

Hayır. Boştayken değerler bu şekilde. Şimdi fark ettim de çok fazla RAM harcanıyor.

1627993142057.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı