i3 M350 normalden çok yavaş

zKaranfily

Femtopat
Merhaba bilgisayar özelliklerim orta derece ama çok yavaş.
8 GB RAM.
500 GB HDD.
Intel i3 M350 işlemci.

Neden olabilir laptop format attım hala aynı 2. el aldım aldığımdan beri böyle Windows 7'di o zaman da yavaştı. Windows 10 kurdum hala yavaş acaba BIOS ayarlarında mı bir şey var? Bir de laptop çok sesli çalışıyor ve çok ısınıyor. Ondan olabilir mi?

1000 TL bile etmez.

2000TL'ye yakın para eder. Piyasayı bilmeden konuşmayın. Daha geçen gün bundan daha eski Core 2 Duo işlemcili cihazı 1100TL'ye sattım. Bundan daha eski cihazların piyasası 1000TL civarı iken bu cihaz 1600TL civarı.

2000TL'ye yakın para eder. Piyasayı bilmeden konuşmayın. Daha geçen gün bundan daha eski Core 2 Duo işlemcili cihazı 1100TL'ye sattım. Bundan daha eski cihazların piyasası 1000TL civarı iken bu cihaz 1600TL civarı.
Sağolun hocam bilgilendirdiğiniz için. Yanlış bilgilendirdiğim için çok özür dilerim. 1800'e koysun pazarlıkla düşer biraz.

Eski bir HDD ve yerine eklenen yine eski bir HDD. Özellikle Laptop'lar hareket halindeki cihazlar olduğu için ister istemez HDD hasar alıyor ve performansı düşüyor. Cihazın ya da kullandığınız HDD'in SATA 2 olma durumu da var. SSD'ye ya da en azından sıfır bir HDD'e geçerseniz performans artışı görürsünüz.

Eski bir HDD ve yerine eklenen yine eski bir HDD. Özellikle Laptop'lar hareket halindeki cihazlar olduğu için ister istemez HDD hasar alıyor ve performansı düşüyor. Cihazın ya da kullandığınız HDD'in SATA 2 olma durumu da var. SSD'ye ya da en azından sıfır bir HDD'e geçerseniz performans artışı görürsünüz.

Bu devirde zorunlu olmadıkça HDD almak mantıksız. SSD en mantıklısı.

Bu devirde zorunlu olmadıkça HDD almak mantıksız. SSD en mantıklısı.

Hocam burada asıl sorunun kullandığı HDD'in eski olması kaynaklı olduğundan bahsettim. Yoksa ben kendi sistemimde arşiv için bile SSD kullanıyorum, kesinlikle haklısınız büyük boyutlu fotoğraf klasörlerinde bile resimlerin yüklenmesi insanı sinir ediyor HDD'de.

SSD bu kadar fark ediyor mu? Ediyorsa alacağım. Bu arada laptop kaç yıllık ve markası ne?
Ediyor. Şöyle oluyorsunuz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ciddiyim.

SS di bu kadar fark ediyor mu ediyorsa alacağım bu arada laptop kaç yıllık ve markası ne

Evet fark ediyor. Bende ki cihazı soruyorsanız LG A510 G. ACAVT modeli (2010 veya 2011 olması lazım). Pentium ile gelmişti i3 350M taktım sonradan. RAM'i 4 GB. SSD taktım 120GB Netac marka. Temiz Windows 11 formatı attım füze gibi oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı