i3 sistemde Parrot OS bir süre sonra kasıyor

thegears

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben Parrot Security OS kullanıyorum. Ve bilgisayarımda (laptop) 4 GB RAM, i3 var. Bilgisayarı ilk açtığım 30-45 dakikada gayet hızlı oluyor ama 45 dakikadan sonra çok kasıyor yani şöyle söyleyeyim YouTube'da videoyu durdura basıyorum 5 saniye sonra durduruyor, tam ekrana 10 saniyede geçiyor.

Ne yapmam gerek?

Sadece Firefox açıkken böyle olması garip. Swap bulunuyor mu? Ek olarak işlemcinizin tam modeli nedir? Başka bir soru olarak ekran kartınız nedir? NVIDIA mı kullanıyorsunuz?

Sadece Firefox açıkken böyle olması garip. Swap bulunuyor mu? Ek olarak işlemcinizin tam modeli nedir? Başka bir soru olarak ekran kartınız nedir? NVIDIA mı kullanıyorsunuz?
Swap Yok.Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz.Ekran kartım dahili.

Cok da garip degil aslinda Firefox berbat bir tarayici, RAM kullanimi, islemciye yarattigi yuk hayvani derecede fazla. Mesela gecen gun oyun oynarken arka planda Firefox'u acik birakayim dedim 75 dereceyi gecmeyen bilgisayar 90 derecelere cikmaya basladi. Kesinlikle tavsiye etmiyorum, en azindan bu duzeltilene kadar.

Biraz yavaş kabul ediyorum. Fakat Linux dağıtımlarında başka hangi tarayıcı kullanmam gerektiğinden emin değilim.

Yani sadece Firefox'tan mı kaynaklanıyor sorun ?

İşlemciniz düşük, bu sebep olabilir. Mate ortamını kullanıyor Parrot, ağır falan da değil. Ekran kartı sürücülerini yükledin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…