i3 ve GTX 960 Darboğaz

Darboğaz yapabilir. 1080p olsa yapmayabilirdi. Nedenini kısaca açıklamak gerekirse, işlemci, ekran kartına görüntüleri göndereceği kordinatları gönderir. Ekran kartıda görüntüleri işler ve belirtilen kordinatlara gönderir. Eğer oyunun grafik kalitesi düşükse ekran kartı görüntüleri çok hızlı işler. Eğer oyunun grafik kalitesi yüksekse ekran kartı görüntüleri daha yavaş işler. İşte eğer sen güçsüz bir işlemciyle 720p'de Gtx 960 kullanıyorsan işlemci, ekran kartının hızına yetişemeyecek ve işlemci darboğazı olacaktır. Sana önerim Gtx 950 alman olacaktır. Ama onunda darboğaz yapmayacağına kesin birşey diyemem.
Acaba yeni bir monitör aldam 1080p düzelirmi ? Yani çok rahatsız edecek şekilde takılmalar olurmu oynatmayacak şekilde youtubedan test yapanlar 900 çözümürlükte oynuyor ben yeni bir monitörle 1080 p oynasam dahamı iyi olur ?

Birincisi evet 1080p oynasanız çok daha iyi olur. Aslında bunun darboğazlada alakası yok 720p zevk vermez zaten. Size önerim fx 6300 yada i3 4150 gibi bir işlemci 1080p monitör( 2.el alınabilir ucuza gelmesi için) ve gtx 960 almanızdır. Bütçem yetmez derseniz gtx 950 ye bakabilirsiniz.

Birincisi evet 1080p oynasanız çok daha iyi olur. Aslında bunun darboğazlada alakası yok 720p zevk vermez zaten. Size önerim fx 6300 yada i3 4150 gibi bir işlemci 1080p monitör( 2.el alınabilir ucuza gelmesi için) ve gtx 960 almanızdır. Bütçem yetmez derseniz gtx 950 ye bakabilirsiniz.
.
Öncelikle önerilerin ve yardımın için çok saol. 2.el 1080p almaya karsr verdim fakat benim analartım 1155 önerdiğin işlemciler 1150 yeni bi masraf çıkarıp hem işlemci hem ankart alacak bütçem yok. 1080p ve gtx960 alabilirim
Merak ettiğim şu var çok aşırı derecede mi donma yapar beni çokmu rahatsız eder yoksa ufak ufak takılmalarmı oluşur? youtubedan bakabilirsin kanalın adı (sajah) onun sistemide benimkiyle aynı ama o 900 çözünürlükte oynuyor ve hiç takılma olmadan arada çok ufak takılmalar yaşıyor. acaba bende 1080p de oynarsam bu rahatlıkla oynayabilirmiyim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı