Merhaba bir süredir kullandığım ı3WM Config dosyamı sizlerle paylaşmak istedim. Bu konu ı3WM'in ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlatmamaktadır. Yalnızca kullandığım programları ve kısayolları paylaşıyorum. Siz de kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda benim özelleştirmelerimi deneyebilirsiniz.
Config dosyamın indirme linkini ve kullandığım programların GitHub linklerini ekledim. Ayrıca benim özelleştirmemde $mod tuşumun Windows tuşu olduğunu hatırlatmak isterim.
Config dosyamın indirme linkini ve kullandığım programların GitHub linklerini ekledim. Ayrıca benim özelleştirmemde $mod tuşumun Windows tuşu olduğunu hatırlatmak isterim.
Daha güzel bir kilit ekranı için "i3lock" yerine "betterlockscreen"
i3Lock'un geliştirilmiş bir versiyonu olan "betterlockscreen" kilit ekranınızı özelleştirmeyi kolay hale getiriyor. Kilit ekranınıza dilediğiniz gibi resim ekleyip blur efekti verebilirsiniz. Programı yükledikten sonra Config dosyanızda ı3lock kısayolunu iptal ettikten sonra aşağıdaki kodu yazarak çalıştırabilirsiniz. Özelleştirmelerin nasıl yapılacağına dair bilgi için github sayfasında gerekli bilgiler mevcut.
Bash:
bindsym $mod+l exec betterlockscreen -l dim.
I3lock | betterlockscreen |
GNOME hesap makinesi "GNOME-calculator"
Bana göre Linux dünyasındaki en güzel tasarımlı hesap makinesidir. Kullanım seneryosuna göre 5 farklı modu bulunmaktadır.
Github
Bash:
bindsym XF86Calculator exec gnome-calculator
Mavi ışık filtresi "blugon"
İşini yapıyor, güzel bir mavi ışık filtresi. Github
Bash:
exec --no-startup-id blugon.
bindsym $mod+F12 exec blugon --setcurrent="+600"
bindsym $mod+F11 exec blugon --setcurrent="-600"
blugon |
Duvar kağıdınızı özelleştirmek için "feh"
Duvar kağıdı ayarlama programıdır? Resim görüntüleme özelliğine de sahiptir. Github
Bash:
exec_always feh --bg-fill /home/alp/İndirilenler/sectiginizwallpaper.jpg
Dmenu yerine tamamen özelleştirilebilir program başlatıcı "rofi"
Rofi tamamen özelleştirebileceğiniz bir başlatıcıdır. İçinde birçok tema vardır ve dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Github
Config dosyanızda Dmenu'yü iptal ettikten sonra aşağıdaki kodla çalıştırabilirsiniz.
Kod:
bindsym $mod+d exec --no-startup-id rofi -show drun
dmenu | rofi |
kdeconnect ile bilgisayarınızı telefonunuz üzerinden kontrol edin.
Kdeconnect bilgisayarınız ile telefonunuzu yerel ağda eşleyen bir programdır. Telefonunuza yüklediğiniz uygulaması sayesinde bilgisayarınızı uzaktan kontrol edebilirsiniz. Clipboard ve dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Github
Kod:
bindsym $mod+k+i exec kdeconnect-app
kdeconnect |
i3WM Config dosyamın linkini aşağıya bırakıyorum. İçerisinde gündelik kullandığım programların kısayolları ve ı3bar özelleştirmeleri de vardır. Yalnızca program paylaşmak istediğim için o kısmı eklemedim. Dilediğinizi kullanabilirsiniz.
config