i5 10.nesil için hangi anakart alınmalı?

İleriye dönük yapacaksan 10400F tercih etmeyecektin, keşke sorsaydın almadan.
H510 ve B560 10 ve 11. nesili destekliyor.
Yani iki anakartta kaldırır 11400F i bence fazla para vermeye gerek yok H510 al yeter.

Iıı zaten islemci Vard'i 8 aydan beri kullanıyorum diger parcalar yeni alinacak.

ASUS TUF GAMING B560M bunu almayı planlıyoruz eğer bunu alırsak işlemciyi yukseltmekmi lazım​

Son düzenleme:
Iıı zaten islemci Vard'i 8 aydan beri kullanıyorum diger parcalar yeni alinacak.

ASUS TUF GAMING B560M bunu almayı planlıyoruz eğer bunu alırsak işlemciyi yukseltmekmi lazım​

Neden yeni alıyorsun? Anakartını sattın mı?
10400F veya 11400F için öyle pahalı bir anakarta gerek yok dediğim gibi.
Israrcıysan işlemci yükseltmene gerek yok 10. nesil ile uyumlu B560.

Neden yeni alıyorsun? Anakartını sattın mı?
10400F veya 11400F için öyle pahalı bir anakarta gerek yok dediğim gibi.
Israrcıysan işlemci yükseltmene gerek yok 10. nesil ile uyumlu b560.

Söyle biz yeni bos kasa aldik kullandigimiz anakarti ona aktarmak icin söktük ama aldigimiz kasaya sığmadı anakart digerlerine gore fazla buyuk ve guc tusu kulaklık giris çıkışı direk anakartin bir parcasi digerleri gibi guc tusunu vb seyleri kabloyla anakarta baglanmiyor.

Söyle biz yeni bos kasa aldik kullandigimiz anakarti ona aktarmak icin söktük ama aldigimiz kasaya sığmadı anakart digerlerine gore fazla buyuk ve guc tusu kulaklık giris çıkışı direk anakartin bir parcasi digerleri gibi guc tusunu vb seyleri kabloyla anakarta baglanmiyor.
Anladım. O halde geleceğe yönelik bir şey yapamazsınız maalesef, dediğim gibi bu parayı o anakarta vermek yerine ileride başka bir anakart alırsın daha iyi. Bu anakartın sana hiçbir katkısı olmayacak çünkü 11. Nesil üstünü desteklemiyor.

Şu anki anakart ne? Belki gerek yoktur anakarta.

Lenovo 317C diye bir anakart. Anakart direk guc tusu kulaklık giris çıkışı direk anakartin bir parcasi digerleri gibi guc tusunu vb seyleri kabloyla anakarta baglanmiyor.

Anladım. O halde geleceğe yönelik bir şey yapamazsınız maalesef, dediğim gibi bu parayı o anakarta vermek yerine ileride başka bir anakart alırsın daha iyi. Bu anakartın sana hiçbir katkısı olmayacak çünkü 11. nesil üstünü desteklemiyor.

Intel Core i5-12400F 2.50GHz eğer bu işlemciyi alırsam​

ASUS TUF Gaming B560M iyi iş yapar değil mi bu ikisi​

Lenovo 317C diye bir anakart. Anakart direk guc tusu kulaklık giris çıkışı direk anakartin bir parcasi digerleri gibi guc tusunu vb seyleri kabloyla anakarta baglanmiyor.

Intel Core i5-12400F 2.50GHz eğer bu işlemciyi alırsam​

ASUS TUF Gaming B560M iyi iş yapar değil mi bu ikisi​

Hayır ikisi uyumlu değil.
İşlemcide alacaksan tavsiyem bu ikili olur.

MSI Pro B660M-P DDR4 LGA 1700 soket bu anakart ile​

Intel Core i5-12400F LGA 1700 bu işelmci uyumludur o zaman​

Bir de AMD işlemciler nasıl dır hep INTEL marka işlemci kullandım. AMD işemciyi hiç bilmiyorum dğier parçalarla gene sorunsuz çalışır değil mi?

MSI Pro B660M-P DDR4 LGA 1700 soket bu anakart ile​

Intel Core i5-12400F LGA 1700 bu işelmci uyumludur o zaman​

Bir de AMD işlemciler nasıl dır hep Intel marka işlemci kullandım.

O anakart ile o işlemci uyumlu ancak bu anakart daha iyi olur.

Ben olsam AMD tercih ederim, R5 5600'ün rakibi 12400F tir ve 12400F bir tık daha iyidir.
Ancak arada 1K ya yakın fark var bu farka değmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı