i5 10300H 1650 Ti sistemde Minecraft'ta FPS düşmesi

prolord

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Minecraft oynarken her yürüdüğümde chunklar yükleniyor ve çok kısa sürelik FPS droplar yiyorum FPS'im 400'ten 100'e düşüyor bir anda ve bu her yürüdüğümde olduğu için oyun oynanmaz durumda oluyor. İşlemci ve ekran kartı kullanımlarına baktım ikisi de çok değişken işlemci bir %70 kullanılırken birden %30'a düşüyor. Ekran kartı da yine keza çok değişken. Dediğim gibi oyun sürekli takılıyor ve oynanmayacak seviyede. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekran kartı 1650 Ti.
İşlemci: i5 10300H.
RAM: 32 GB. Oyuna 4 GB RAM verdim. RAM'le ilgili bir sıkıntı olamaz.

RAM çift kanal mı tek kanal mı? Sıcaklıklar ne durumda. Windows arka planda çalışan şeyleri kapatın. Ekran kartı kaç GB? Bir de Launcher optimizasyonu olmayabilir ve chunkları kısmak gerekebilir. Chunklar yüklenirken işlemci kullanımı artar bloklara yaklaştıkça yani detay ve görsellik ve efekt arttıkça ekran kartı kullanımı artar.

RAM çift kanal mı tek kanal mı? Sıcaklıklar ne durumda. Windows arka planda çalışan şeyleri kapatın. Ekran kartı kaç GB? Bir de Launcher optimizasyonu olmayabilir ve chunkları kısmak gerekebilir. Chunklar yüklenirken işlemci kullanımı artar bloklara yaklaştıkça yani detay ve görsellik ve efekt arttıkça ekran kartı kullanımı artar.

Çift kanal. Sıcaklıklar 80-90 arası laptop çünkü arka planda sadece Discord açık. Ekran kartı 4 GB. Chunkum 8 çok kısık yani bazı detay ve görselleri de kıstım. Ayrıca sadece yürürken FPS düşmesi yiyorum. Fpsimden memnunum.

Çift kanal. Sıcaklıklar 80-90 arası laptop çünkü arka planda sadece Discord açık. Ekran kartı 4 GB. Chunkum 8 çok kısık yani bazı detay ve görselleri de kıstım. Ayrıca sadece yürürken FPS düşmesi yiyorum. Fpsimden memnunum.
Hangi launcheri kullanıyorsunuz? Benim laptopta kullandığım launchere göre 200 fpslik fark var mesela.

Sorununuz işlemciyle alakalı.80-90 derecede drop yemeniz normal ve minecraft için yüksek bir değer.Termal macun ve iyi bir soğutucuyla drop sorunu çözülecek gibi duruyor.

Hangi Launcher'i kullanıyorsunuz? Benim laptopta kullandığım Launcher'e göre 200 FPS'lik fark var mesela.

Sorununuz işlemciyle alakalı. 80-90 derecede drop yemeniz normal ve Minecraft için yüksek bir değer. Termal macun ve iyi bir soğutucuyla drop sorunu çözülecek gibi duruyor.

Orijinal Launcher kullanıyorum. Önerdiğiniz laptop altı soğutucusu var mıdır? Soğutucu ve macun ile çözmeye çalışacağım sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı