Merhabalar, son 1-2 haftadır undervolt a merak sarmıştım. Onun neticesiyle XTU'yu indirmiştim. Bu programı indirmemle beraber throttling çeşitlerini falan da öğrendim ufaktan ama bir türlü fixleyemedim. Fotoğrafta gördüğünüz gibi Current/EDP limit throttling sürekli aktif yüksek performans da iken. Dengeliye aldığım zaman kapanıyor ve bunun dışında ara sıra da Power throttling yiyorum. Bunu nasıl fixlerim?
Tamam şimdi Undervolt ayarlarınızı yapın. Ardından IccMaxları fulleyin. Sonrasında herşey düzelmeli. Undervolt'u biraz arttırmaya çalışın çünkü sistem Thermal Throttling oluyor. Kurtarmaya çalışın ondan.
daha yeni farkettim , xtu ayarları sıfırlansın diye sil yükle yapmıştım turbo ayarları sanki normal hali değil biraz fazla gibi gelmişti yukarda baktım cidden turbo short power max im 107 den 135 e turbo power da 45 den 60 a çıkmış nedense
turboyu düzeltip undervolt yapınca sonuç ( yeni farkettim turbo boost power time window u düzeltmemişim )
Bu macun bende var laptopa Thermal Grizzly sıvı metal almayı düşünüyorum mastergelmakeri henüz kullanmadım laptopta, masaüstünde kullanmıştım. Acaba sıvı metal mi almalıyım yoksa MasterGel maker işimi görür mü?