i5 10300H Dual boot ile macOS kurulumu yapılabilir mi?

Laptopumda i5 10300H, 8 GB RAM ve GTX 1650 var. Dual boot olarak herhangi bir macOS sürümünü kurabilir miyim? @tristessehivernale @Yiğit Gençer
Kurabilirsiniz. O işlemcinin içinde UHD 630 var diye biliyorum ve High Sierra'dan Monterey sürümüne kadar desteklenmeye devam ediyor. GTX 1650'yi tanıtamazsınız çünkü macOS'de destekli değil ancak render gibi şeylerde UHD 630 kullancaksanız yeterli olmayabilir. Onun dışında ethernet, Wi-Fi ve SSD gibi donanımlarınızın modelleri nedir? Kısacası Monterey sürümünü kurabilirsiniz. Gerekli imajlar Technopat'da mevcut.

Son düzenleme:
Kurabilirsiniz. O işlemcinin içinde UHD 630 var diye biliyorum ve High Sierra'dan monterey sürümüne kadar desteklenmeye devam ediyor. GTX 1650'yi tanıtamazsınız çünkü MacOS'de destekli değil ancak render gibi şeylerde UHD 630 kullancaksanız yeterli olmayabilir. Onun dışında Ethernet, Wi-Fi ve SSD gibi donanımlarınızın modelleri nedir? Kısacası monterey sürümünü kurabilirsiniz. Gerekli imajlar Technopat'da mevcut.

NVMe SSD'niz sorun yaratabilir. Ayrıca Wi-Fi ve Ethernet kartınızın modellerini de AIDA64 ile öğrenip, belirtin.

Cihazın AIDA64 raporu bu şekilde.

Son düzenleme:
Ethernet uyumlu, MT7921 Wi-Fi kartınız için net bir şey söyleyemeyeceğim. Deneyebileceğiniz bir kext mevcut tabii. Bluetooth da MediaTek, muhtelemen combo kartlar. Monterey deneyebilirsiniz.

Cihazın AIDA64 raporu bu şekilde.

Ethernet destekli. Wi-Fi kartı konusunda ben tam kesin bir bilgiye sahip değilim. MediaTek Wi-Fi kartlarını macOS'de kullanma şansım şu ana kadar olmadı. Onun dışında Monterey sürümünü indirebilirsiniz @tristessehivernale attığı linkten. İmajı bir diske yazdırmak için Win32DiskImager, Balena Etcher veya TransMac kullanabilirsiniz. Yazdırdıktan sonra "OC EFI" partisyonundan EFI - OC klasörüne girip işlemciniz için uyumlu olan config dosyasını (Comet Lake) "config.plist" olarak adlandırın ve bu linkten BIOS ayarlarını yapın.

Ethernet destekli. Wi-Fi kartı konusunda ben tam kesin bir bilgiye sahip değilim. MediaTek Wi-Fi kartlarını macOS'de kullanma şansım şu ana kadar olmadı. Onun dışında Monterey sürümünü indirebilirsiniz @tristessehivernale attığı linkten. İmajı bir diske yazdırmak için Win32DiskImager, Balena Etcher veya TransMac kullanabilirsiniz. Yazdırdıktan sonra "OC EFI" partisyonundan EFI - OC klasörüne girip işlemciniz için uyumlu olan config dosyasını (Comet Lake) "config.plist" olarak adlandırın ve bu linkten BIOS ayarlarını yapın.
Peki sağ olun. İnternette bunu buldum çalışır mı?

Ayrıca Dual boot kullanacağım, Wi-Fi sürücüsü çalışırsa da Windows'u silmeyi planlıyorum. Öncesinde Windows üzerinden ayar yapmam gerekiyor mu?

Paragon ile diskte alan oluşturup, kurulum sırasında Disk İzlencesi'nde işi kolaylaştırabilirsin.
İnternette bunu buldum çalışır mı?
Bahsettiğim paket buydu. Yanlışlıkla kext demiştim mesajda. Modeliniz, destekli modellerin arasında bulunmuyor fakat denemekten zarar gelmez.

Peki sağ olun. Dual boot kullanacağım, Wi-Fi sürücüsü çalışırsa da Windows'u silmeyi planlıyorum. Öncesinde Windows üzerinden ayar yapmam gerekiyor mu?
"DualBoot" yapacaksanız kullanacağınız diski "Disk Yönetimi" ile bölüp, "ExFat" olarak formatlayıp sonrasında kurulum ekranından Disk İzlencesi ile formatlayabiliriz ama onun dışında Paragon ile de direk Apple HFS olarak formatlanabilir @tristessehivernale dediği gibi. Onun dışında Windows'ta yapılacak başka bir iş kalmıyor genel olarak.

"DualBoot" yapacaksanız kullanacağınız diski "Disk Yönetimi" ile bölüp, "ExFat" olarak formatlayıp sonrasında kurulum ekranından Disk İzlencesi ile formatlayabiliriz ama onun dışında Paragon ile de direk Apple HFS olarak formatlanabilir @tristessehivernale dediği gibi. Onun dışında Windows'ta yapılacak başka bir iş kalmıyor genel olarak.
İşimizi şansa bırakmayalım. Diskinizi Windows Disk Manager ile bölünüz ve Paragon Partition Manager ile Apple HFS olarak biçimlendiriniz. Sonra kuruluma başlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı