i5-10300H RTX3050 Ti laptop nasıl?

Bilgisayarı zorlayıp ısıtırsan pek dayanmaz. Işlemci ve ekran kartı performansın baya düşer. Tavsiyem sessiz modda oynamak. Nvidia whisper modu açarsanız daha da iyi olur. Oyunları nvidia denetim masasından da 60fps e sabitleyebilirsiniz. Bu yöntemle oynayıp da yine ısınan tek oyun FİFA 23 oldu. RDR 2de DLSS quality veya fsr quality ile 60fps akıyor.

Bilgisayarı zorlayıp ısıtırsan pek dayanmaz. Işlemci ve ekran kartı performansın bayağı düşer. Tavsiyem sessiz modda oynamak. NVIDIA whisper modu açarsanız daha da iyi olur. Oyunları NVIDIA Denetim Masası'ndan da 60FPS'e sabitleyebilirsiniz. Bu yöntemle oynayıp da yine ısınan tek oyun FIFA 23 oldu. RDR 2'de DLSS quality veya FSR quality ile 60FPS akıyor.

Ben DLSS nasıl açabilirim? DLSS olan oyunlarda bu seçenek aktifleştirilemiyor gibi hatalar veriyor.

Hayır. Oyun içinde sabitlemiş olabilirsin. Fps ile Hz nin çok bir alakası yok.
Bütün oyunlarda 144 fps üst limit oluyor.

FPS kilidi bir yazilim ile akali bir durum sizin monitorunuz ne kadar Hertz degerine sahip olursa olsun, FPS bilgisayarin performansi bagli olarak degisir. Dediginiz seyler birbiriyle alakali seyler degildir, FPS kilidi ile Hertz'in alakası yoktur.

Son soru, açık durursa ne olur? Yada kapalı durunca.

V-Sync, FPS üst sınırını monitörünüz kaç Hz ise o değere sabitler. Offline oyunlar oynuyorsanız genelde açık olduğunu görürsünüz. Rekabetçi oyunlarda ise genelde sınırsız olarak ayarlıdır. Yani sizin ellemeniz gereken bir şey yok. Kullandığınız program veya oyunlar nasıl ayarlamışsa öyle durabilir.

Ayrıca cihazın uzun ömürlü olması açısından düzenli olarak donanımsal ve yazılımsal bakımlarını yapın. Yük altında çok çalıştırmanız pek problem değil. Önemli olan hangi şartlarda yük altında olduğu. Uygun sıcaklıklar ile istediğiniz kadar çalıştırabilirsiniz. Ek olarak performans için oyunlarınızı veya güç gerektiren programlarınızı cihazınız sarjda takılıyken kullanın.

Ana soruya "kaç yıl götürür" gelirsek cihazı ne için kullandığınıza bağlı. 4 GB VRAM yeni oyunları kaliteli grafikler ile oynatmak için yetersiz kalmaya başladı. Grafik takıntınız yoksa 2-3 yıl daha üzmez gibi geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı