i5 10300H sistem ağır oyunlarda anlık FPS düşüşü ve %0 GPU kullanımı

Raxreen

Femtopat
Daha fazla  
Yakın zaman önce Vatan'dan bir Dell laptop aldım. Oyunları indirdim ve FPS düşüşleri karşılaştım ama uzun sürmedi. Sorun 1 hafta sonra kendi kendine çözüldü. 2 hafta önce sorun tekrar başladı GTA 5, FH4, FH5 gibi ağır oyunlarda takılmalar oluyor ve FPS ile beraber GPU kullanımıda %0'a iniyor. Oyunlar açık kaldıkça takılmalar azalıyor ama oynanılamayacak bir durumda. Oyunu silip SSD'ye yükledim sonuç aynı. Bu durum aslında neredeyse tüm oyunlarda geçerli. CS:GO gibi bir oyunda bile ufak takılmalar oluyor.

Bilgisayar özelliklerim:

• İşlemci: Core i5 10300H 2.5GHz
  • RAM: 8 GB DDR4.
  • Ekran kartı: GTX 1650 Ti.
  • Depolama: M.2SSD(OM3pdp3-ad NVMe kdi 256 GB),HDD(ST1000LM035-1RK172)

Son düzenleme:
Güç seçeneklerinde herhangi bir değişiklik yaptınız mı son 2 haftada? İşlemci, GPU sıcaklarını kontrol ettiniz mi oyun sırasında?

RAM kaynaklı olduğunu varsayarsak, sanal bellek ayarlarında bir değişiklik yaptınız mı?

Arka planda anti virüs programı çalışıyor mu?

Son düzenleme:
Oyundayken görev yöneticisinden dahili grafik kartı kullanımına bakar mısın? Hariciye geçmiyor olabilir.

Sıcaklık 50-60 derece arası.
Güç seçeneklerini değiştirmedim.
Sanal bellek ayarlarını değiştirmedim.
Bilgisayarı aldığımdan beri McAfee var.

Bir Windows güncellemesi, driver güncellemesi de sebep olmuş olabilir, iki hafta önce gerçekleşen. Malwarebytes ile bir taratmakta da fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…