ThrottleStop indirin. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından şu 3 kısmın ekran görüntüsünü atın:Yok aynı. Undervolt falan mı yapmam lazım nasıl yapabilirim?
Soy adım "Göre".@erengore Undervolt sizin. Ayrıca hocam konu dışı. İsminizin sonunda "Gore" var. Gore içerik izlemeyi sever misiniz?
Çalıştırdım böyle bir uyarı aldım. Tamam dedim.Etiketleyen arkadaşlara teşekkürler.
ThrottleStop indirin. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından şu 3 kısmın ekran görüntüsünü atın:
ThrottleStop Ana Ekranı
ThrottleStop FIVR sekmesi
ThrottleStop TPL sekmesi.
Soy adım "Göre".O tarz içerikleri sevmem.
10. Nesil ancak kilitlenmiş bir işlemciniz var. Buyurun uygulayın şu rehberi. Sonrasında ThrottleStop'u kapatın yeniden açın.Çalıştırdım böyle bir uyarı aldım. Tamam dedim.
Eki Görüntüle 1136426
Eki Görüntüle 1136438
Eki Görüntüle 1136445
Eki Görüntüle 1136451
Yaptım ve gitti hocam.10. Nesil ancak kilitlenmiş bir işlemciniz var. Buyurun uygulayın şu rehberi. Sonrasında ThrottleStop'u kapatın yeniden açın.
Rehber: 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak
Bildiğimiz üzere Intel, Laptop tarafında 10. nesil işlemcilerine kilit koyarak Undervolt yapmamıza izin vermiyordu bir kaç istisna hariç. Youtube üzerinden gördüğüm bir videoyu uygulayan ve başarılı sonuç alan bir kaç kişi gördüm, ben de denedim ve Undervolt işlemini kendi cihazıma yapabildim...www.technopat.net
FIVR sekmesinde Locked yazısı gitmeli.
Öncelikle Undervolt denemeye dayanır. İnternette belki değerler görebilirsiniz. Bu değerler açıkçası sanki evrensel gibi sunulur ama alakası yoktur. Denemeye dayanır. 10. Nesil işlemciler pek Undervolt sevmez ama bir dereceye kadar genelde gelebiliyor.Yaptım ve gitti hocam.
Hocam tam 5 dakika oluyordu testi durduracaktim cihaz dondu. Ne yapmam lazım?Öncelikle Undervolt denemeye dayanır. İnternette belki değerler görebilirsiniz. Bu değerler açıkçası sanki evrensel gibi sunulur ama alakası yoktur. Denemeye dayanır. 10. Nesil işlemciler pek Undervolt sevmez ama bir dereceye kadar genelde gelebiliyor.
Bu işlemlere başlamadan önce Windows Güç ayarlarından sistemde yeni bir güç planı oluşturun ve onu Yüksek Performans olarak ayarlayın.
Sonrasında:
FIVR sekmesine girin.
Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -100 yapın. Apply'a basın. Genelde tam bu evrede sistem donar yada mavi ekran verir. İkisini de vermezse şimdilik sorun yok. Devam edin.
Apply'a bastıktan sonra bu sefer ekranın orta üst kısmından CPU Core'u seçin. Yine hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Core için Offset Voltage'i -100 olarak ayarlayın. Apply'a basın.
Bunları şimdilik yapın. İşlemler bitiminde sorun yaşamazsanız ThrottleStop Ana Ekranında TS Bench var. Girin ve Size'ı Sonsuz olarak ayarlayıp test başlatın. Testi 5 dakika boyunca yapın. 5 dakikanın sonunda kendiniz durdurun. Test bitimindeki ekranı benimle paylaşın.
CPU Cache'i -85 ayarlayın. Donma Cache'den olur genelde. Ayarlarımız da CPU Cache'e -100 verin demiştim ya. -85 demişim gibi tekrar yapın.Hocam tam 5 dakika oluyordu testi durduracaktim cihaz dondu. Ne yapmam lazım?
CPU Cache'i -85 ayarlayın. Donma Cache'den olur genelde. Ayarlarımız da CPU Cache'e -100 verin demiştim ya. -85 demişim gibi tekrar yapın.
Tamamdır hocam. Hata vermemiş işlemciniz.
Hocam o dediğinizi nasıl yapacağım? İntel GPU ve İGPU Unslice yanlarında offset +0.0000 yazıyor.Tamamdır hocam. Hata vermemiş işlemciniz.
FIVR sekmesinde İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -100 Offset Voltage verin rahatlıkla.
Daha da fazla Undervolt edemiyoruz çünkü sistem sevmiyor. Cache'i -100'e atayabilseydik çok rahat edecektik ama sevmedi maalesef.
Bir de Limits sekmenizi atar mısınız?