- Katılım
- 28 Ağustos 2020
- Mesajlar
- 12.027
- Makaleler
- 9
- Çözümler
- 141
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Throttle olduğu için darboğaz yapıyor. Throttle'ları gidermek lazım. İşlemcinizdeki Throttle sorununu ThrottleStop ile beraber analiz edip gidermeye çalışabiliriz. ThrottleStop'u indirin ve RAR'dan çıkartın. Ardından programı açın ve neler yapabiliriz bir bakalım.Herkese merhaba,
GTX 1650 Ti, i5-10300H, 16GM RAM olan bir laptopum var. Bu aralar AC Odyssey oynuyorum sürekli. Fakat dikkatimi bir konu çekti. Her seferinde işlemci ekran kartından daha fazla kullanılıyor. Neredeyse sürekli %90-95 üstü (bazen%100) işlemci kullanıyor, daha düşük oranda ekran kartı kullanıyor. Bazen ekran kartı da %95 civarına çıkıyor.
Ve sürekli drop yiyorum oyun içerisinde, çok rahat kaldırabilecekken hangi ayara alırsam alayım drop yiyorum mutlaka. FPS 60'dan birden 55-50'ye bazen 47'ye düşüyor sonra geri çıkıyor, düşüyor, çıkıyor. Sıcaklık olarak da PC altına kitaplar koydum şu an 80-85 derece görüyor görmüyor, aşırı ısınma da yok şu an. (ilginçtir ki 144Hz monitore bağladığım zaman FPS değerleri yükseliyor, 70 civarı FPS alıyorum yeri geldiğinde, drop yemiyorum ve daha akıcı oluyor oyun. Nedendir bilmem. Sizce bu normal bir durum mudur?
İşlemciyi ekran kartından çok kullanması bana mı anormal geliyor yoksa veya neden sürekli drop yiyorum, bunun için ne yapmam gerekir? Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.
Teşekkürler şimdi herkese.
Çoğu sistem üreticisi cihazların soğumasını sağlamak için kasten Throttle ortaya çıkartır.
Oyundan değilse sebebi bu olacaktır diye düşünüyorum.