i5 10300H ve GTX 1660 Ti düşük performans sorunu

Strive

Kilopat
Daha fazla  
Selam, yaklaşık bir iki ay önce aldığım laptopta performans sorunları yaşadığımı fark ettim. Başka Cyberpunk'da darboğaz yaşıyordum, şimdi ise 9300H ve 1650 Ti parçalarına sahip olan arkadaşımın benden çok daha fazla FPS aldığını öğrendim. Valorant'da ben 180 FPS alırken kendisi 300 FPS aldığını söyledi. İkimiz de 1080PDE düşük ayarlarda oynuyoruz. Görev yöneticisinden baktığım kadarıyla GTX 1660 Ti kullanıyor laptop oyunlarda. Sizce bir açıp bakmalı mıyım yoksa hiçbir şeye dokunmadan direkt olarak garantiye mi yollamalıyım? Bu arada laptopumun linkini de bırakayım.

RAM'ler çift kanal mı? Şarja takıp yüksek performans modunda denediniz mi? Bir de oyunlarda aldığınız sıcaklık değerlerini atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Nedense Nitro serisinde düşük FPS alan çok kullanıcı var.

RAM'ler çift kanal mı? Şarja takıp yüksek performans modunda denediniz mi? Bir de oyunlarda aldığınız sıcaklık değerlerini atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Nedense Nitro serisinde düşük FPS alan çok kullanıcı var.

FPS arttıracak her şeyi yaptım diyebilirim. RAM'ler tek kanal ve aynı modelden arkadaşımda da var. 300 FPS gördüğünü söylüyor ve onun cihazı 8 GB RAM kullanıyor sadece. Bu gidişle garantiye yollayacağım gibi duruyor...
Valorant'da çok ısınmıyor cihaz ama Far Cry 5 ve Cyberpunk oynarken işlemciye çok yük biniyordu ve darboğaz yaşıyordum. Ve laptopu alırken sonradan RAM takıp yükseltirim diyerek aldım zaten en başta da ama bu kadar sorun yaratacağını bilsem 2x8 tercih ederdim.

RAM'i çift kanal yapmak bir nebze artış sağlar. Dediğim gibi, Nitro serisi kullanıp ta bu tarz konular açanı çok gördüm. Arkadaşınızın bilgisayarı hangi marka?

Nitro 5 kullanıyor o da fakat onun modeli 2019 benimkisi ise 2020 model. İlk bahsettiğim arkadaş ise MSI kullanıyor...

Normal izlediğim testlerde 75 dereceyi geçmiyordu işlemci ama benim işlemci 90a dayanıyor yüksek yükte ve geçiyor bile yer yer. Termal macununu değiştirebilirim aslında ama garantisi gider mi? Daha önce hiç laptop kullanmadım üniversiteye götürürüm diyerek almıştım.

90 dizüstü bilgisayarlar için normal sayılabilecek bir değer. Alalı 2 ay olmuş sanırım, termal macun değiştirmek için henüz erken. Garanti bozulur mu bilemem yetkili servisle konuşmanız lazım. İsterseniz yollayın servise, sorununuzu bir kağıda detaylıca açıklayın. Başka Nitro 5 kullanıcıları gelse onlar daha iyi yardımcı olabilirler belki.

Harici monitör ile oynamayı dener misiniz? FPS değerleri değişebilir. Ek olarak arkadaşınızla tamamen aynı model olduğunu söylediniz. Ayarlarını sorup aynısını yapmanızı öneririm. GeForce experiense, Intel, güç seçenekleri, işlemci güç yönetimi, Turbo ayarlar vs hepsini performans moduna alıp denemeni tavsiye ederim. Benim de tek kanal 16 GB RAM'li bilgisayarım, biraz sıkıntı yaratıyor FPS konusunda.

90 derecedeyken işlemci frekansı kaç GHz? Thorttle yiyor olabilir. Bir de 9. nesil işlemcilerde undervolting yapılabiliyor 10. nesilde kapalı, arkadaşınınki undervoltlu ise o da etkiliyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı