i5-10300H vs R5 4600H laptop

80mehmet80

Femtopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1= https://www.hepsiburada.com/hp-pavi...ar-1u5s5ea-p-HBV00000X1HJH?magaza=Tekramarket

2=https://www.hepsiburada.com/hp-gami...r-24d52ea-p-HBV00001ADZ2D?magaza=GpnTeknoloji

Bu iki laptop arasında kaldım, hangisini almamı önerirsiniz? Oyun performanslarında aynı hatta bazı oyunlarda Intel geçiyor, bazı oyunlarda da Ryzen geçiyor. Benim için render önemli değil, tasarım önemli. O da Intel olan çok hoşuma gidiyor. Bir de arada 300 TL farka değmez Ryzen'de 2*4 GB RAM onu alırsam 16 yapacağım zaman onu sat, sonra 2 tane 8 vb. al çok uğraştıracak ama Intel'de 1*8 var. Bir de Intel Ryzen'e göre biraz fazla ısınıyormuş ama 85-90'ı geçmediği sürece sıkıntı yani ben Intel almayı düşünüyorum. Sizce hangisi? Lütfen belirttiğim şeyleri göz önünde bulundurunuz. Bütçe 8100 ama o kadar fazla zorlamak istemiyorum, ne kadar ucuz ve performans o kadar iyi şu an.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin söylemişsin zaten cevabını. Ek olarak sıcaklık problemi undervolting ve kaliteli bir termal macunla bir nebze azaltılabilir.
 
AMD Ryzen 5 4600H, i7-10750H' a denk yer yer geçiyor.

4600H alın hocam termal olarak HP Pavilion Gaming 15 modelinde Ryzen sürümler daha başarılı.
 
4600H kullanıcısı olarak R5'i oyun, render konusunda ve sıcaklık olarak başarılı olduğunu söyleyebilirim ancak HP'nin soğutma performansını iyice araştırarak tercih etmeni öneririm. Laptopta soğutma performansı ilk bakacağınız şey olmalı bence.
 
4600H çok daha güçlü bir işlemci averaj performans olarak. İkisinin de soğutması benzer bu kasada ancak Intel birkaç derece daha sıcak çalışıyor. Ayrıca ikisi de çok ısınan işlemciler değil oyunlarda. Tavsiyem ekran yenileme hızlarına da bakmanız. CS:GO, LoL gibi oyunlarda 120Hz çok daha iyi olur sizin için. Ha bütçeniz 8K ise en iyi seçenekler o ikisi.
 
4600H'li modelde 144Hz erken mecvut. Onu tercih edin. Ancak hafif ısınma sorunu olabilir. Intel modelinde fanlar sağ ve solda iken, AMD'li modelde fanlar yan yana ve biraz ekrana üflüyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı