i5 1035G1 laptopta Power Limit nasıl kaldırılır?

Feterisa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi oyuna girdiğimde işlemci 15W'a kilitleniyor, normalde 25 watta kadar çıkan bir işlemci ThrottleStop'la bu limiti kaldırmayı denedim ama başarısız oldum. BIOS'tan kaldırılıyormuş diye duydum. BIOS'ta gizli olduğu için hangi tuş kombinasyonuyla açabilirim ve sonraki yapacağım adımlar nelerdir? Ve ayrıca undervolt yeri kilitli başka bir çözüm yolu var mıdır? İyi günler dilerim.

Sistem: Acer Extensa 15 215-53G BIOS güncel.
İşlemci i5 1035G1.
Ekran kartı MX330.
RAM 8 GB 4+4 Dual channel 2667 MHz.

Merhaba dostlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi oyuna girdiğimde işlemci 15W'a kilitleniyor, normalde 25 watta kadar çıkan bir işlemci ThrottleStop'la bu limiti kaldırmayı denedim ama başarısız oldum. BIOS'tan kaldırılıyormuş diye duydum. BIOS'ta gizli olduğu için hangi tuş kombinasyonuyla açabilirim ve sonraki yapacağım adımlar nelerdir? Ve ayrıca undervolt yeri kilitli başka bir çözüm yolu var mıdır? İyi günler dilerim.

Sistem: Acer Extensa 15 215-53G BIOS güncel.
İşlemci i5 1035G1.
Ekran kartı MX330.
RAM 8 GB 4+4 Dual channel 2667 MHz.
Ben 11. nesil intelli acerimin biosuna F2 ile giriyorum.
OEM kilit koymuş olabilir ya da sistem ısınıyor.
11.nesillerde undervolt yapılamıyor, bios modlamak lazım diye biliyorum ama emin değilim, bilsem ben de yapacağım :D
@Şükrü Ali Ögel

Ben 11. nesil intelli acerimin biosuna F2 ile giriyorum.
OEM kilit koymuş olabilir ya da sistem ısınıyor.
11.nesillerde undervolt yapılamıyor, bios modlamak lazım diye biliyorum ama emin değilim, bilsem ben de yapacağım :D
@Şükrü Ali Ögel
Kusura bakmayın sıcaklık değerlerini yazmayı unutmuşum işlemci oyundayken 75 derecelerde dolaşıyor üstünü görmüyor yani ekran kartı ise 74 derece. Aynı sorun sendede mi mevcut?

Kusura bakmayın sıcaklık değerlerini yazmayı unutmuşum işlemci oyundayken 75 derecelerde dolaşıyor üstünü görmüyor yani ekran kartı ise 74 derece. Aynı sorun sendede mi mevcut?
Islemcinin kullanimini izlemiyorum o sebeple yasiyorsam bile bilemiyorum :D
75 ile throttle yapmaz.

Drop falan söz konusu değil ama power limit throttling olduğuna eminim masaüstündeyken 3ghz+ çalışıyor oyuna girince 1.7ghz nadiren 2ghz oluyor fps düşüklüğü stabil fps alamıyorum.
hocam aynı sorun bendede var oyunlarda işlemci hızzı 0.78 lere düşüyor geri yükseliyor. bir nevi performans moduna geçmiyor gibi. nasıl çözebiliriz bunu sistemim
i7-8750H Ekran Kartı: 1050Ti Ram 8 GB

hocam aynı sorun bendede var oyunlarda işlemci hızzı 0.78 lere düşüyor geri yükseliyor. bir nevi performans moduna geçmiyor gibi. nasıl çözebiliriz bunu sistemim
i7-8750H Ekran Kartı: 1050Ti Ram 8 GB
Dediğin sorun bendede mevcuttu ben o sorunu termal macunla çözmüştüm ama bildiğim kadaroyla bi çözüm yolu daha var throttlestop programını belki bilirsiniz dediğim programdan bd prochot diye bi yazı var o tiki kaldırırsanız büyük ihtimal sorun çözülür ama bilgisayar baya ısınır oyun oynarken işlemci kaç derece ve ekran kartı sizin dediğin oyun oynarken akıcı ama bir ande 0.79 ghz düşüyor ve fps düşüyor sonra tekrardan yükseliyor ve bu döngüye giriyor doğru muyum?

Dediğin sorun bendede mevcuttu ben o sorunu termal macunla çözmüştüm ama bildiğim kadaroyla bi çözüm yolu daha var throttlestop programını belki bilirsiniz dediğim programdan bd prochot diye bi yazı var o tiki kaldırırsanız büyük ihtimal sorun çözülür ama bilgisayar baya ısınır oyun oynarken işlemci kaç derece ve ekran kartı sizin dediğin oyun oynarken akıcı ama bir ande 0.79 ghz düşüyor ve fps düşüyor sonra tekrardan yükseliyor ve bu döngüye giriyor doğru muyum?
Hocam video şeklinde atayım size uygun mu? Sorunum daha net anlaşılır

Olabilir isterseniz discord varsa ordanda ekran paylaşabilirsin.
Tabiki hocam önce bir izleyin detayını beraber masaya yatıralım kafayı yiyeceğim çözemiyorum. Videonun girişinde durum bariz ortada hocam RGB ışıkları sönüyor şarj ışığı sönüp yanıyor yani deşarj moduna geçip tekrar şarj olmaya başlıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı