i5-1035G1 sistemde Valorant oynarken FPS düşmeleri yaşanıyor

kıvanç 1905

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba laptopımı ilk aldığım zamanlarda Valorant'ta FPS sorunu çekmiyordum fakat bu zamanlarda FPS 60-70 iken bir anda 10 civarına düşüyor, sizce nedeni nedir?
Ekran kartı: Intel(R) UHD Graphics
İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-1035G1 CPU
RAM 16 GB
SSD 470 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba laptopımı ilk aldığım zamanlarda Valorant'ta FPS sorunu çekmiyordum fakat bu zamanlarda FPS 60-70 iken bir anda 10 civarına düşüyor, sizce nedeni nedir?
Ekran kartı: Intel(R) UHD Graphics
İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-1035G1 CPU
RAM 16 GB
SSD 470 GB
Laptopunu alalı ne kadar oldu?

5 yıl oldu 1 yıl öncesine kadar sağlıklı bir şekilde oynayabiliyordum, daha bakım yaptırmadım hiç.

Bakım yaptırmadığın içindir %99 ihtimal. Termal macunların kuruysa eğer işlemci çok ısındığı için sık sık drop girmesi normal. Bir bilgisayarcıya götürüp termal macunları yenilemesini ve fan bloklarını temizlemesini istersen sorunun çözülecektir muhtemelen.

Tamamdır teşekkürler

Merhaba dediklerinizi yaptırdım ayrıca formatta attırdım oyunlarda bir nebze performans arttı, bilgisayarı teslim aldığımda içerisinde windows 11 kurulu geldi 1 kaç gün sonra saçma şekilde arayüzde kasmaya başlayınca PC sistem durumu denetimini indirdim ve işlemci çekirdek sayısının 1 olduğu ve bu yüzden sağlıklı çalışamayacağını belirtti fakat internette baktığımda 4 çekirdek gösterdiği halde sistem yapılandırmasında 1 çekirdek gösteriyo ve değiştirilemiyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı