Merhabalar. Sorunumu sizlere kisaca ozetliyim. Dell marka bir laptopumuz mevcut. GPU'su MX230 CPU'su i5-1035G1 ice Lake kodlu işlemci. Ana sorunum bazi oyunlarda Intel HD Graphics'le beraber calisiyor MX230, bu da istenilen performansi yani MX230'un kullanimini %30 40'in ustune asla cikarmiyor fakat HD Graphics 60 70 civarlarinda calisiyor. Device Manager'dan HD Graphics'i kapadim fakat bu sefer 4-5 FPS vermeyi basladi oyun yani dusunceginiz gibi gucu GPU'ya vermedi.
Bir diger sorunumda CPU throttling. İnternette yazan hemen hemen her yolu denedim fakat islemcinin GHz'si mutlaka bir 0.40 ki goruyor. CPU throttle programi disinda baska bir program araciligiyla gene Technopat'ta bir arkadasin actigi konudaki adimlari izleyerek SpeedStep'le ayarlanmis bir GHz araligi ayarladim CPU için. 2.0 2.5 arasina ayarladim ve asla 2.0'in altina dusmuyor. Sorun az da olsa gene devam ediyor işlemci 70 derecenin ustune cikar cikmaz (bu islemciler için normal bir sicaklik diye biliyorum) hafif-orta arasi bir kasma yasiyorum ve (60 FPS'den 30'a ani drop) bu kesinlikle oyun kapanmadikca gecmiyor. MX 230 mukemmel bir kart degil fakat bir cok oyunu stabil 60 FPS'de calistirmasi gerektigi dusunuyorum.
BIOS'tan CPU'nun hizini isinmaya dayali azaltabilecek secenekleri kapadim yani biostada yapacak cok bir şey kalmadi. Windows'un surumu Windows Enterprise bu bir sorun yapiyor olabilir mi?
Boyle bir durumla karsilasmis arkadaşlar ya da benzeri bir durumla karsilasip cozume ulasmis arkadaşlar varsa ve izledikleri yolu paylasirlarsa cok memnun olurum.
Sorunumu cozdum. Bu yolu izleyerem %100 cozume ulasabilirsiniz.
ilk once Fivr girip ordan isaretledigim kutucuga tik koycaksiniz.
Sonra isin en can alici kismi TPL kismina gelip short power tl2 deki kutucuktaki tiki kaldiricaksiniz. Son olarakta Long power hizasinda gelen yere yuksek bir sayi yazcaksiniz. Okudugum yabanci aitede 100 yapilmisti bende biraz dusugunu yaptim 60 yazdim.
Sonuc olarak throttle sorunum tamamen kalkti ama cpu isiniyo 100 derecelere ulasiyo nadiren ama 2 saatlik oynamam suresince hic crash almadim. Kesinlikle hic kasma olmadi 60 fps stabil oynadim.