i5 10400 1660 sistemde GTA V takılıyor

İşletim sistemi
Windows 10

ayazcag

Decapat
Katılım
8 Ağustos 2021
Mesajlar
293
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar öncelikle şunu söyleyeyim, sadece Steam oyunlarında sadece bu sorunu yaşıyorum. Sorun Steam'de de olabilir fakat 3 kez hem SSD'ye hem de HDD'ye format attım, sorun yine düzelmedi. GTA Online bile oynarken gram takılma donma olmuyor. Hatta storymode da bile takıldığını bile görmedim. Fakat ne zaman Steam ekran görüntüsü kısayolunu ( F12 ) kullansam oyun kasmaya başlıyor. ( hissiyat olarak 10-20 FPS oluyor sanki). kaldı ki benden daha alt seviye PC'ye sahip arkadaşlarım F12 tuşuna abanıyorlar spamlıyorlar ve gram donmaları olmuyor ve F12'nin Half-Life'taki "çın çın" diye bir sesi vardır, onlar sürekli F12 spamlasa bile çın çın çın sesi devam ederken ben birden fazla F12 tuşuna bassam bile bazen çınçınçın ötüyor bazen sanki 1 kere basmışım gibi algılıyor. Bazen de hiç ekran görüntüsü almıyor ve direk oyun takılı kalıyor. Konuyu toparlayacak olursam diyelim arkadaşım F12 spamlayıp 30 ekran görüntüsü alabilirken ve gram donması olmazken, bir de ben F12 spamlıyorum Max 5 ekran görüntüsü +donma kasma 10-20 saniye takılma, her şey geliyor başıma :D bu neden kaynaklanıyor olabilir? Ben 1 tane ekran görüntüsü almaya kalksam 10 FPS oynamaya mahkum ediliyorum resmen. Şimdi diyeceksiniz ekran görüntüsü alıyorsun normal falan ama normal değil arkadaşlarımda bir sıkıntı yok büyük ihtimal sizde de sıkıntı yoktur, bir tek bende var bu sorun. Elimde video var kaldı ki video kaydı alırken 1FPS bile kaybetmedim, nasıl oluyorda ekran görüntüsü alırken 90 FPS kaybedebiliyorum? Asıl sorun bir şeyler yoluna gitmiyor ve bu beni rahatsız etti. Sorun neredeyse halledelim de içim rahat etsin maksat o :)

- İşlemci: i5 10400 2.90GHz
- Ekran kartı: 1660 Super Ventus XS OC 6 GB.
- RAM: 2x8 Dual channel Crucial CL 16 3000MHz (anakart kaynaklı Max 2666 kullanabiliyorum)
- Anakart: MSI B460M Pro.
- Depolama: 2TB hard disk - tüm oyunlar bu diskte kurulu. Bahsettiğim gibi sadece SS aldıktan sonra bahsettiğim sorunlar yaşanmaya başlıyor. Onun dışında bir takılma donma görmedim.
-

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dipnot: video kaydını başlatıp ilk screen Shoot'u alana kadar her şey normal, hatta hiç SS almasam donmayacak bile. İlk SS'i aldıktan sonra zaten fareyi sağa sola salladığımdan anlaşıldığı üzere çok aşırı bir kasma giriyor ve biraz araba sürüp, bekleyip 2. SS'i almak için F12'ye basıyorum ve hiçbir şey olmuyor, sanki hiç F12 basmamışım gibi SS almıyor. Belli bir süre geçiyor FPS normale dönüyor ondan sonra tam oyunun takıldığı yerde önceden bastığım F12'nin SS'ini alıyor ve oyun takılı kalıyor bu sebepten ötürü de kaza yapıyorum. Bahsettiğim olay tam olarak buydu. Sadece 2 SS'te oyun ne hale döndü :D arkadaşlarım benim için test yapıp 30 SS aldılar ve donmayınca senin PC'de sıkıntı var falan dediler. Bu donmalar FPS droplar neden kaynaklanıyor olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler yeterli. Donanımsal bir eksiklik söz konusu değil. Muhtemelen Steam kaynaklı.
Yani o an ss'ini alamadım fakat steam'in 4gb anlık ram tüketmesi çok absürt geldi bana, bu bir tür virüs felansa Kaspersky'la Malwarebyte'la felan tam tarama yaptım bir çözüm olmadı, herhangi bir çözüm önerisi olan varsa söyleyebilir. Sorun şu SHİFT+ TAB 30 saniye delaylı bir şekilde çok geç yapıyor. Bazen hiç açılmıyor. Hiç açılmadığı zamanda klavyeden hangi tuşa tıklarsam tıklayım algılanmıyor. Öylece oyunun ekranını izletiyor, harekette edemiyorsun tek yapman gereken beklemek. Csgo oynarken HS yediğim anda fps drop giriyor mesela. Önceki sistemimde Jailbreak serverinde kafa patlama effecti olsa bile gram drop girmiyordu. Bu sistemde 10 tane hs yesem bile fps drop girmemesi lazımken gene steam kaynaklı sanıyorum ki bi fps drop söz konusu. Düşünün csgodasınız round başlamamış, shift tab yapıp arkadaşınıza mesaj atacaksınız. shift+tab yaptığınız anda oyunda herhangi bir tuşa bassanız algılanmıyor. Shift+tab menüsü desen açılmasına nerdeyse min 30 saniye var. Adamın biri her el mid rush atıp deagle ile kafama tek atıyor ve ben sadece bunu izlemekle yetiniyorum. Takımdanda bi güzel küfür yiyorum. Artık son bulmalı bence. Çok can sıkıcı bir durum. Gta online'da host ben isem bana join yapan arkadaşlarım benim bu takılı kalma sorunum yüzünden onlarda benimle beraber takılı kalıyor. Çok saçma ya, bi benim başıma geliyor bu tarz saçma sorunlar arkadaş, ne müsibetlik adamım :D
 
Yani o an SS'ini alamadım fakat Steam'in 4 GB anlık RAM tüketmesi çok absürt geldi bana, bu bir tür virüs falansa Kaspersky'la malwarebyte'la falan tam tarama yaptım bir çözüm olmadı, herhangi bir çözüm önerisi olan varsa söyleyebilir. Sorun şu Shift+ Tab 30 saniye delaylı bir şekilde çok geç yapıyor. Bazen hiç açılmıyor. Hiç açılmadığı zamanda klavyeden hangi tuşa tıklarsam tıklayım algılanmıyor. Öylece oyunun ekranını izletiyor, harekette edemiyorsun tek yapman gereken beklemek. CS:GO oynarken HS yediğim anda FPS düşmesi giriyor mesela. Önceki sistemimde Jailbreak serverinde kafa patlama effecti olsa bile gram drop girmiyordu. Bu sistemde 10 tane HS yesem bile FPS düşmesi girmemesi lazımken gene Steam kaynaklı sanıyorum ki bir FPS düşmesi söz konusu. Düşünün csgodasınız round başlamamış, Shift Tab yapıp arkadaşınıza mesaj atacaksınız. Shift+Tab yaptığınız anda oyunda herhangi bir tuşa bassanız algılanmıyor. Shift+Tab menüsü desen açılmasına neredeysemin 30 saniye var. Adamın biri her el mid rush atıp deagle ile kafama tek atıyor ve ben sadece bunu izlemekle yetiniyorum. Takımdanda bir güzel küfür yiyorum. Artık son bulmalı bence. Çok can sıkıcı bir durum. GTA Online'da host ben isem bana join yapan arkadaşlarım benim bu takılı kalma sorunum yüzünden onlarda benimle beraber takılı kalıyor. Çok saçma ya, bir benim başıma geliyor bu tarz saçma sorunlar arkadaş, ne müsibetlik adamım :D

Hocam bende de var aynı sorun. Çözebildiniz mi? Bu arada ssdlerimiz aynı ondan kaynaklanıyor olabilir mi?
 
Hocam bende de var aynı sorun. Çözebildiniz mi? Bu arada ssdlerimiz aynı ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

Sorunu çözdüm ama tam emin değilim ne ile kaynaklandığının :( format attım düzeldi diyeceğim ama sen atarsan düzelir mi bilemiyorum. Formattan sonra yaptığım şey normalde Steam'ı oyunlarla beraber D'ye(HDD) kuruyordum, bu sefer C'ye kurmayı denedim düzeldi. Galiba SS alırken HDD'nin okuma ve yazma hızları yavaş olduğu için ufak çaplı droplar yapıyordu ama Steam SSD'deyken öyle bir şeyle karşılaşmadım. Eğer şeninde oyunlarla beraber Steam HDD'deyse yapabiliyorsan Steam'ı C'ye taşımayı dene (oyunlar hariç) sonra Steam ayarlarından oyun klasörü olarak HDD'deki eski Steam'de kalan oyun dosyalarını seç.
 

Geri
Yukarı