i5 10400 85 dereceye ulaşıyor

Hayır görmez. Kullanmaya devam edebilirsin, bugün 20 senelik pentium işlemciler çatır çatır çalışıyor, çıkıp kendi ömrünü tamamlayarak bozulmuş bir bilgisayar işlemcisi aramaya kalksan büyük ihtimalle bulamazsın bile. Öyle 80 derece falan bilgisayar işlemcisinin ömrünü kısaltamaz. Ancak anakart sağlığı açısından 90+ derecelerde kullanmamak gerek.
Dostum yanıltma insanları. Bilgisayar işlemcisini ekran kartının grafik işlemcisiyle bir tutmayın. Ekran kartının bellek ve grafik işlemcisi devresine lehim toplarıyla bağlantı sağladığı için 80+ derecelerde etkileniyor, bilgisayar işlemcisinde böyle bir durum olmadığı için 80 derecelerden etkilenmez.

10400F kullanıyorum. Kesinlikle normal değerler değil. Stok fan ile CPU Z stress testinde en fazla 77 dereceyi gördüm. Muhtemelen kasanın hava sirkülasyonu kötü.

Tamam hocam tavsiyenizi dinleyeceğim günde 2 saat falan oynuyorum ya oyunu Xbox'tan oynayacağım ya da oynamayacağım teşekkürler.
10400F kullanıyorum. Kesinlikle normal değerler değil. Stok fan ile CPU Z stress testinde en fazla 77 dereceyi gördüm. Muhtemelen kasanın hava sirkülasyonu kötü.

İşlemcinin kendi grafik kartı olmasından kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

Ben kendim tavsiye verdim. Yanıltma falan yok. İstediği şekilde kullanır.

Şimdi kontrol ettim öndeki fanlar 5 cm öteye bile soğuk vermiyor işlemci fanı üstü ılık bir durumda hava sirkülasyonundan kaynaklanabilir gibi şu anlık.
Kasanın ortalarına hava gitmiyor ne yapabilirim?

Tamam hocam tavsiyenizi dinleyeceğim günde 2 saat falan oynuyorum ya oyunu Xbox'tan oynayacağım ya da oynamayacağım teşekkürler.
Arkadaşım ben duvara konuşuyorum galiba, kullanabilirsin diyorum ve net şekilde belirtiyorum. Görmezden geldiğine göre bu konu hakkında şartlanmışsın. Kolay gelsin.
Ben kendim tavsiye verdim. Yanıltma falan yok. İstediği şekilde kullanır.
İşin içinde satın alma olduğu için cevap vermek istedim, oysa kart alıp para dökmesine hiç gerek yok, tabii kendi bilir.

Tamam zaten bir şey demedim duvara da konuşmuyorsunuz ayrıca oynayacağım.

Benim ek olarak ekran kartı almanı önermemim sebebi çok uzun bir süre kullanacaksın orası belli. Piyasanın düzelmesi uzun sürecektir orası kesin gibi zaten. O yüzden UHD 630 sunduğu kısıtlı oyun deneyimini alacağın ikinci el bir karttan daha fazlasıyla alırsın hem işlemciye üstteki arkadaşın dediği gibi aşırı bir zararı olmasa bile bu gereksiz yükten kurtarmış olursun. Çünkü bu havalarda 80 oluyorsa yaza doğru 90 derece olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…