i5 10400 Sistem donuyor

Mansion

Kilopat
Makaleler
12
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 10400
MSI H410-PRO-VH
32GB G.Skill Ripjaws V
GTX1660S MSI Ventus
A2000 500GB&PNY CS900 480GB&KİOXİA Exceria 480GB
ID-Cooling SE-224XT
Sharkoon SHP650 650W
XIGMATEK Galaxy RGB
Rampage Racer (Modifiyeli)

---------------------------------------------

İ3 5005U
4GB RAM
APACER AS350 240GB
Meslek
Lojistik
Merhaba dostlar. Bugün de benim yardıma ihtiyacım var. Normalde 1.5 yıllık bilgisayarım hiç olmazdı fakat son 2-3 gündür işlem sırasında donuyor ve hiçbir şekilde donması geçmiyor ancak reset atmam gerekiyor. Ben Windows 11 kaynaklı olduğunun düşüncesindeyim son güncellemeyi yapayım belki ondandır dedim yok ondan da değilmiş.

Sistemim;

i5 10400.
Kingston A2000.
16 GB XPG D30.
MSI H410 PRO-VH

@Yener K. @Lord Raiden

Ekran kartı driverını güncellediniz mi?

Aynısı benim de başıma geldi.
Nedeni Windows 11'in kendi kafasına göre driver kurması idi.
Ve versiyon hatası verip WattMan ayarları sıfırlanıyordu.
Dediğiniz gibi ekran donuyor ve hiçbir işlem yapamıyordum.
Windows 10 da böyle bir sorun yoksa büyük ihtimal bundandır.
Windows Update'i kapatınca sorun çözülmüştü.

Diskte sorun var mı diyorum yani. Mavi Ekran vermeden donuyorsa disk kaynaklı olabilir.

Yok. Ben baktım ona.

Arkadaşlar aklıma bir şey geldi benim eski 2016'dan kalma laptop hardiskimi buna takmıştım detay bilmiyorum 1TB 5400RPM hızında bir Seagate ama bayağı bitik bir HDD ondan olabilir mi?

Son düzenleme:
Yok. Ben baktım ona.

Arkadaşlar aklıma bir şey geldi benim eski 2016'dan kalma laptop hardiskimi buna takmıştım detay bilmiyorum 1TB 5400RPM hızında bir Seagate ama bayağı bitik bir HDD ondan olabilir mi?
Kablolarını söküp deneyebilirsiniz.

Kablolarını söküp deneyebilirsiniz.

Hep olmuyor ama deneyeyim, mesela 3 gündür her gün oluyor donuyor yani reset atmaktan sıkıldım. Deneyeceğim umarım ondandır diyelim RAM ile alakalı olabilir mi sizce? Ben Memtest86 yapacağım bu hafta sonunda.

Hep olmuyor ama deneyeyim, mesela 3 gündür her gün oluyor donuyor yani reset atmaktan sıkıldım. Deneyeceğim umarım ondandır diyelim RAM ile alakalı olabilir mi sizce? Ben Memtest86 yapacağım bu hafta sonunda.
RAM olma ihtimali biraz zayıf.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı