i5 10400 sistem için SSD ve güç kaynağı önerisi

Trerdem

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
2023 Bekleyin göreceksiniz(!)
Arkadaşlar ben bir bilgisayar toplayacağım ve Intel i5 10400 ve anakartım da MSI B460M-A PRO 2933MHz DDR4 soket 1200 M.2 HDMI DVI mATX. Bu anakarta bir 480 veya 512 GB SSD ve 550 - 600W bir güç kaynağı önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair Spec Delta 650W ,kasa içinde PSU ile geliyor Corsair'in ve 4 tane fan var önü tamamiyle açık değil ama bence problem olmaz. Kontrolcü de var kasada senin anakart a Pro olduğu için RGB kontrol etmene de yarar.
Başka bir de şunlara bakabilirsin kasa olarak MSI Mag 100R veya RGB önemsiz ise 100M bunlar indirimde güzel kasalar ayrıca. Bir de Zalman N5 mf var ben pek beğenmiyorum ama herkes öneriyor F/P'lardan.
SSD olarak SATA model problem olmayacaksa Samsung Evo 860 bakabilirsin ömürlük bence.

Son düzenleme:
Bütün sistemi söylesen daha iyi olur.

İn tel i 5 10400.

MSI B460M-A PRO 2933MHz DDR4 soket 1200 M.2 HDMI DVI m a t X​

ge il 16 GB(2x8) ev o s p e ar AMD Edition 3200MHz CL16 DDR4 RAM​

MSI g e F o r ce GTX 1660 Gaming 6G 6 GB GDDR5 192 Bit ekran kartı​

Game b o o ster 24" GB-2409FF 1ms 144Hz h D m I, D is p l a y p o r t F r e e s y n C, g-s y n C​

r an ker C y g n us V2 beyaz tem pe re D g l a s s ARGB USB 3.0 ATX mi D t o W er Gaming kasa SSD ve güç kaynağı alındığında toplam 8500 8700 arası oluyor​

Bende geçen benzer topladım anakart aynı,
Corsair Spec Delta 550W veya 650W bunlara bakabilirsin kasa içinde PSU ile geliyor Corsair'in ve 4 tane fan var önü tamamiyle açık değil ama bence problem olmaz. Kontrolcü de var kasada senin anakart a Pro olduğu için RGB kontrol etmene de yarar.
Başka bir de şunlara bakabilirsin kasa olarak MSI Mag 100R veya RGB önemsiz ise 100M bunlar indirimde güzel kasalar ayrıca. Bir de Zalman N5 mf var ben pek beğenmiyorum ama herkes öneriyor F/P'lardan.
SSD olarak SATA model problem olmayacaksa Samsung Evo 860 bakabilirsin ömürlük bence.

Ama ben güç kaynaksız bir kasa alacağım hem görseli çok güzel hem çok güzel havalandırılıyor. Model şu.

r an ker C y g n us V2 beyaz tem p er e D g l as s ARGB USB 3.0 ATX m i D t o W er Gaming kasa​

Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe x2

Bu sistemi tercih et. Kasayı beğendiysen kalabilir, alternatif olarak MSI'ya da bakabilirsin.

İn tel i 5 10400.

MSI B460M-A PRO 2933MHz DDR4 soket 1200 M.2 HDMI DVI m a t X​

ge il 16 GB(2x8) ev o s p e ar AMD Edition 3200MHz CL16 DDR4 RAM​

MSI g e F o r ce GTX 1660 Gaming 6G 6 GB GDDR5 192 Bit ekran kartı​

Game b o o ster 24" GB-2409FF 1ms 144Hz h D m I, D is p l a y p o r t F r e e s y n C, g-s y n C​

r an ker C y g n us V2 beyaz tem pe re D g l a s s ARGB USB 3.0 ATX mi D t o W er Gaming kasa SSD ve güç kaynağı alındığında toplam 8500 8700 arası oluyor​

Ama ben güç kaynaksız bir kasa alacağım hem görseli çok güzel hem çok güzel havalandırılıyor. Model şu.

r an ker C y g n us V2 beyaz tem p er e D g l as s ARGB USB 3.0 ATX m i D t o W er Gaming kasa​

İşlemciyi 10400F modeli seçin zaten ekran kartınız var 10400 tercih etmenize gerek yok paranız cebinizde kalır.

Kasanız güzel ama ben olsam bunu alırdım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU ise atacağım çok kalitelidir. Forumda diğer konulara da bakabilirsiniz.

Ekran kartı olarak buna bakmanizi öneririm kesinlikle sizin attığınız modelden daha iyidir super model bayağı FPS farkı yaşatır hem de aynı fiyata.

SSD olarak bence Samsung alın Patriot'ta bir tercih ama 80-90 lira farka değmez bence

Dediklerime bakarsanız kesin olarak daha güçlü ayrıca daha ucuz ve kaliteli olur sistem.

Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe x2

Bu sistemi tercih et. Kasayı beğendiysen kalabilir, alternatif olarak MSI'ya da bakabiheps

Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe X2

Bu sistemi tercih et. Kasayı beğendiysen kalabilir, alternatif olarak MSI'ya da bakabilirsin.

Bunların hepsi uyumlu mu?
İşlemciyi 10400F modeli seçin zaten ekran kartınız var 10400 tercih etmenize gerek yok paranız cebinizde kalır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ekran kartı olarak buna bakmanizi öneririm kesinlikle sizin attığınız modelden daha iyidir super model bayağı FPS farkı yaşatır hem de aynı fiyata.

SSD olarak bence Samsung alın Patriot'ta bir tercih ama 80-90 lira farka değmez bence

Dediklerime bakarsanız kesin olarak daha güçlü ayrıca daha ucuz ve kaliteli olur sistem3

SSD olarak bence Samsung alın Patriot'ta bir tercih ama 80-90 lira farka değmez bence.

Dediklerime bakarsanız kesin olarak daha güçlü ayrıca daha ucuz ve kaliteli olur sistem.

Peki 3 tane fan olması sıkıntı yaşatır mı takma konusunda kasaya.

Bunların hepsi uyumlu mu?

Peki 3 tane fan olması sıkıntı yaşatır mı takma konusunda kasaya.

Uyumlu hocam istediğinizi seçebilirsiniz. Fan yerleri sesi azaltması için silikonlu, yani yerleri mevcut zaten 3 fan olması bir avantaj. 7 Fana kadar da destek veriyordu sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı