i5 10400 Sistemde görüntü gelmez

Makaleler
3
Sistemim:
i5 10400 UHD 630 ile.
8 GB XPG Gammix D30 3000MHz.
MSI B460M A PRO.
Zalman n5mf kasa.
Zalman ZM500LX-II PSU.
500 GB SSD.

Sistemimi parça parça toplayarak yaklaşık şubat başından beri topladım. Bugün kurulumunu yaptık ve evde monitöre takıp test ettiğimde görüntü alamadım. Paragraf şeklinde yazıp okunmasını zorlaştırmak yerine maddeleyerek yazacağım.

1. Monitörüm VGA, çalıştığını bildiğim bir dönüştürücü ile kasanın HDMI çıkışına taktım. Lakin görüntü gelmedi.
2. Kasamda fanların LED'leri değişmiyor. Acaba tuş mu bozuk? Yoksa bu model genel olarak mı böyle?
3. Kasanın güç düğmesine bastığım zaman anakartın üzerindeki ışıklardan "DRAM" yanıyor. Bu neyi ifade ediyor?
4. RAM slotlarının ikisini de denedim. İkisinde de aynı sorunu yaşadım.
5. Bilgisayar açılırken 9-10 saniye süren aynı uzunluktaki 3 bip sesi duyuyorum.

Bu tüm sorunların çözümlerini bulabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
5. Bilgisayar açılırken 9-10 saniye süren aynı uzunluktaki 3 bip sesi duyuyorum.
Anakartınızın kitapçığında bununla ilgili bir şey yazması gerekli.
1. Monitörüm VGA, çalıştığını bildiğim bir dönüştürücü ile kasanın HDMI çıkışına taktım. Lakin görüntü gelmedi.
Başka bir adaptörle denediniz mi?

Raminizin oturduğundan emin olun, slota doğru taktığınızdanda emin olun 2. Slot yada 4. Slota takmalısınız.
Hocam anakartta iki slot var. İkisinde de hata veriyor.
Anakartınızın kitapçığında bununla ilgili bir şey yazması gerekli.

Başka bir adaptörle denediniz mi?
Anakartın kullanma kılavuzunda buna dair bir şey göremedim.
Bugün HDMI monitör ile deneyeceğim. Ama DRAM ışığı neden yanar ki?
Sorun bence dönüştürücü de ya da RAM'de.

RAM'leri çıkarıp silgi ile temizleyin ve tekrar takın.

Farklı bir kablo ile görüntü almayı deneyin.
Ramlerin toksitlenmesi normal mi? Kutusundan çıkardığım maksimum 2 haftalık ramler yani.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı