Kendimden utanıyorum

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba, 18 yaşında kekemeyim sonra tipim çok iyi diyemem. Kekeme oldugum için arkadaşım yok, bu bir kenarda kalsın. Lisede ki çoğu kişi zorbalığı için hep çekingen oldum ve birisinin koruması altında kaldım. Tipimden dolayı olabilir çekingenim. Mesela kendimi aşamıyorum. Her şeyi yapabileceğime dair inancım var ama tanıdıklar olmadan. Mesela bugün bir tanıdığım dedi ki neden VLOG yapmıyorsun diye. Neden dedim oda dedi ki kötü gördüğün taraflarını kullan sen farklısın dedi ve mesela kekele ve yemek yap at dedi sosyal medyalara. Ben bilerek güzel kekelerim ve yemek yaparak video atarim VLOG gibi ama tanıdıklar korkutuyor beni. Ne derler, ne söylerler, nasıl dalga geçerler diye. Sosyal medyada kendimi paylaşmam çünkü kendimi dışarıdan beğenmem. Kendime bakarım ama sabah sadece, aynaya bakarım saçım düzgün mü degil mi diye. Kıyafetime bakar çıkarım. Yani ben kendimi ezik görüyorum.

Yaşıtlarım çok ileride, bazısı sosyal bazısı kurslara gidiyor bazısı geziyor ve ben 10 yaşındaki birisinin duruşunda, düşüncesine, kendisine saygısı 10 yaşında olan birisine benzettim. Anlattıklarım çok karışık oldu biliyorum ama karışık gerçekten. Kendimi iyileştirmem, utanmamam gerekiyor ve yaşıtlarıma göre eksiklerimi kapatmam gerekiyor.

Öncelikle saydığın iki ana sorun da değişebilir. Kekemelik eğer fiziksel bir sorundansa dil ve konuşma terapistleri bunun için var. Aşırı ağır olmadığı takdirde birçok kekemelik vakası bu şekilde çözülebiliyor. Psikolojik olma tarafı da var, eğer her zaman kendin hakkında bu kadar olumsuz düşüncelere sahiptiysen psikolojik olarak da buna sebep oluyor olabilir. Mutlaka bir dil ve konuşma terapistine danışmanı öneririm.

İkinci soruna, yani tipine gelirsek dürüst konuşacağım. İki ayrı uçta değilsen; yani aşırı yakışıklı veya direkt çirkin değilsen iş tamamen kendine nasıl baktığında ve özgüveninde bitiyor. Cildini temiz tut, spor yap, giyimine kuşamına dikkat et. Pahalı giyinmene gerek yok. Kendine yakışan şeyler giy, giydiklerin ütülü olsun ve güzel kok. İnan ki özgüvenindeki ve insanların sana bakışındaki değişime şaşıracaksın.

Tip konusunda çok mu biliyorsun neden bu kadar eminsin dersen evet, kendimden biliyorum.

Zamanında benzer bir konu açmış veya benzer bir konuya neredeyse aynı şeyi yazmıştın. Çekingen olman için bir sebep yok çünkü artık kimse kimin ne yaptığını umursamıyor. En azından dene ki başarısız olup bir daha utansan bile en azından "denedim, bu sefer daha iyisini yapabilirim" diyebilirsin.

Öncelikle saydığın iki ana sorun da değişebilir. Kekemelik eğer fiziksel bir sorundansa dil ve konuşma terapistleri bunun için var. Aşırı ağır olmadığı takdirde birçok kekemelik vakası bu şekilde çözülebiliyor. Psikolojik olma tarafı da var, eğer her zaman kendin hakkında bu kadar olumsuz düşüncelere sahiptiysen psikolojik olarak da buna sebep oluyor olabilir. Mutlaka bir dil ve konuşma terapistine danışmanı öneririm.

İkinci soruna, yani tipine gelirsek dürüst konuşacağım. İki ayrı uçta değilsen; yani aşırı yakışıklı veya direkt çirkin değilsen iş tamamen kendine nasıl baktığında ve özgüveninde bitiyor. Cildini temiz tut, spor yap, giyimine kuşamına dikkat et. Pahalı giyinmene gerek yok. Kendine yakışan şeyler giy, giydiklerin ütülü olsun ve güzel kok. İnan ki özgüvenindeki ve insanların sana bakışındaki değişime şaşıracaksın.

Tip konusunda çok mu biliyorsun neden bu kadar eminsin dersen evet, kendimden biliyorum.
Ilk konuda sorun yok onu aşarım ama ikinci de özguven problemim çok, herkes benden üstün gibi geliyor. Benim sorunum kendimle ve daha çok beynimle olmalı.
Zamanında benzer bir konu açmış veya benzer bir konuya neredeyse aynı şeyi yazmıştın. Çekingen olman için bir sebep yok çünkü artık kimse kimin ne yaptığını umursamıyor. En azından dene ki başarısız olup bir daha utansan bile en azından "denedim, bu sefer daha iyisini yapabilirim" diyebilirsin.
Hocam kimse umursamasa da insan kendini umursuyor bende de bu çok var.

Kekemeliklerin çoğu çözülebiliyor. Ayrıca heyecana bağlı kekemelikler de çok sık olabiliyor. Tipin kötü de nesi kötü mesla? Ne bileyim burnun mu çok büyük, çenen mi çok geride, saç çizgin mi çok önde vs. Çözebildiğin kadarını çözüp hayatına bakacaksın. Çevrendeki insanlara bak, en yakışıklı olan en sosyal mi sence? Genelde tam tersi olur çünkü.
İnsan genelde kendi eksiklerine odaklanıyor hep, iyi özelliklerini ise görmezden geliyor. Dış görünüş genelde ilk izlenimi etkiliyor bu doğru. İnsanlarla tanışırken, iş görüşmelerinde diğerlerinin gerisine düşebilirsin belki ama bu mantıkla ''ben zaten geri plandayım, diğer hiçbir özelliğimi geliştirmeye gerek yok'' demek mantıklı mı sence? Bir kere kesinlikle spor salonuna gitmen lazım senin. Tipin gerçekten inanılmaz kötü olsa da vücut oturunca tipin de birkaç kademe üste çıkacaktır.
Video çekme işi de direkt yapman gerek kardeşim. İster güzel yap, ister kendini komik duruma düşürerek yap önemi yok. Video çekmek iyi fikir çünkü tutturursan çok ciddi para var, denenebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı