İ5 10400 ve GTX 1660 Super sistemde dengesiz RAM kullanımı

ayazcag

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle şunu söylemek istiyorum 2x8 Dual channel RAM'e sahibim. Steam gibi bir programın 4 GB RAM yemesi çok saçma biliyorum fakat gözümle gördüm, o an oyunda olduğum için SS alamadım hızlıca kapatıp oyunuma geri döndüm. Bu nasıl mümkün olabilir? 3 kez format attım herhangi bir çözüme kavuşmadı, sürekli oyun oynarken RAM kullanımım %80-90 cıvarı geziyor. GTA 3 GB RAM yerken oyun FPS dropa giriyor. Valorant desen gene öyle, 16 GB RAM'in kaçını Windows kullanıyor da 3 GB RAM yiyen uygulamada %80 kullanıma giriyor. Bu sorunu nasıl çözeceğim ben? FPS droplardan bıktım 10 FPS GTA oynuyor gibi hissediyorum. (arka plan uygulamaları, gereksiz hizmetler, hızlı başlangıç SysMain vs kapalı hepsi.)

Sistem özellikleri:
Ekran kartı: NVIDIA GTX1660 Super 6 GB.
İşlemci: Intel i5 10400 2.90 GHz.
RAM: 2x8 Crucial RAM.
Disk: 240 GB SSD ve 2 TB HDD Crucial marka diskler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reiz bazı RAM temizleme uygulamaları var mesela her 10 dk da bir falan RAM'ini temizliyor onun gibi bir şey kurarsan belki çözülebilir. Ama bence de çok saçma bir RAM kullanımı var sistemde reiz aslında şu an benim bilgisayarda sırf Google açık ve %50 civarı RAM kulanımım var tabii bende 4 GB RAM olduğu için normal ama sende 16 GB RAM var bu nasıl iştir anlamadım şimdi yeniyim bu sitede link atsam falan ceza yer miyim bilmiyorum ama yasak değilse bu RAM temizleme videolarından birinin linkini atabilirim. Bir de Görev Yöneticisi'nin SS ini atabilirsen öyle yükseldiği zaman biraz daha yardımcı olabilirim.

Reiz bazı RAM temizleme uygulamaları var mesela her 10 dk da bir falan RAM'ini temizliyor onun gibi bir şey kurarsan belki çözülebilir. Ama bence de çok saçma bir RAM kullanımı var sistemde reiz aslında şu an benim bilgisayarda sırf Google açık ve %50 civarı RAM kulanımım var tabii bende 4 GB RAM olduğu için normal ama sende 16 GB RAM var bu nasıl iştir anlamadım şimdi yeniyim bu sitede link atsam falan ceza yer miyim bilmiyorum ama yasak değilse bu RAM temizleme videolarından birinin linkini atabilirim. Bir de Görev Yöneticisi'nin SS ini atabilirsen öyle yükseldiği zaman biraz daha yardımcı olabilirim.

Dün memplus diye bir program indirdim, temizleyince RAM kullanımı boşta %20, oyunda %50'lere düşüyor fakat sonra niye yavaş yavaş %80'leri görmeye başlıyor. Her saat başı yapamam veya görev zamanlayıcısıyla da uğraşmak istemiyorum. Saçma salak dosyaları indirip görev zamanlayıcısına atıyorlar, güvenemem yani. 16 GB RAM'de niye 4 GB önbellek var? 6-8 olsa gene iyi, FPS düşmesi yapıyor çok sıkıntı yani.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı