i5 10400 veya (F) vs R5 3600

khalilov

Decapat
Merhaba arkadaşlar.

Not. Öncelikle bilgisayar donanımları hakkındakı bilgim çok üst seviyye değil belirteyim.

Ben yıl sonuna kadar nasipse bilgisayar toplamak istiyorum ve parçaları az çok aklımda oluşturmuştum ve işlemci tarafında son ana kadar R5 3600 düşünüyordum ama son günlerde i5 10400 videoları izlemeye başladım ve aynı sistemlerde 3600 çok az üzerine çıktığını (sadece FPS) gördüm. Aynı zamanda daha güncel ve 200$ altında fiyatı da normal gibi gözüküyor. Sizler ne düşünüyorsunuz paylaşırsanız sevinirim. (Linç yemek istemem)

Bu arada GPU için 2060S veya S'siz model.
Mobo daha karar veremedim 120$ altı bir ürün düşünüyorum.
Bütçem 1000$ civarı ve Amazon'dan toplamayı düşünüyorum (Azerbaycan'da oturuyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel’in 10. Nesili ile Ryzen 3000 serisinin karşılaştırmasını doğru bulmuyorum, İntel yeni bir adım attı Ryzen’in cevap vermesine fırsat vermeden İntel’in 10. Nesil ile öne geçtiğini söylüyorlar, bence haksız bir karşılaştırma, Ryzen 4000 serisi ile cevap verecek 10. Nesillere

Paran varsa Intel, yoksa AMD.

GHz farkı var önbellek farkı var ben olsam R5 3600 alır idim.
Bütçe az artarsa da 3600x.

4000 serisi yıl sonuna kadar piyasaya çıkarmı acaba?

Paran varsa Intel, yoksa AMD.

Dostum Intel'in bu versiyonunda cache ve temel çalışma hızı daha düşük. Yani şu an daha ucuza daha iyi bir işlemci alabiliyorsun. Ryzen 5 3600 hem ileride ekran kartı vs. değiştirilirse sıkıntı çıkarmayacaktır. En azından Intel'den daha uzun süre. Ama 1080P Gaming değil 1440P Gaming olmasına özen gösterin. Ben şu an 1080P ile idare ediyorum ileride 1440P alacağım. O yüzden ekran kartınıda güçlü seçmenizde fayda var.

Ne saçma bir düşünce her yere bunu yazarak post kasmayın.

Dostum herkes bilir ki Intel'in yeni nesli AMD'den 5-10 FPS daha fazla veriyor. Ama tabii fiyatı da AMD'den daha pahalıyor. Eğer var ise ve 5-10 FPS için o parayı gözden çıkarırsın. Ama paran çok yok ise zaten AMD kullanırsın. Çünkü AMD en iyi F/P ürünlerinin sahibi. Lütfen direk okuyarak yorum yapmalıyım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…