G- serisi tanıtıldı, kalanlar da 1-2 aya tanıtılır bence, bende bekliyorum4000 serisi yıl sonuna kadar piyasaya çıkarmı acaba?
G- serisi tanıtıldı, kalanlar da 1-2 aya tanıtılır bence, bende bekliyorum4000 serisi yıl sonuna kadar piyasaya çıkarmı acaba?
10400 daha performanslı şu an. Ama soketi sıkıntı.
O yüzden ben R5 3600 diyorum.
Bu arada 10.nesil Intel işlemciler ile 3.nesil Ryzen'leri karşılaştırmamalısınız.
3600X alırsa OC performansı çok iyi olacaktır. Hem ufak bir OC yapabilirsiniz 3600X'in stok soğutucusu ile. 10400'ün stok soğutucusu daha kendisini zor soğutuyor.İntel’de OC potansiyeli daha büyük o yüzden eğer upgrade yaparken anakart değiştirmek sorun değilse intel.
Intel’de OC potansiyeli daha büyük o yüzden eğer upgrade yaparken anakart değiştirmek sorun değilse Intel.
Intel Z serisi anakartlarda ve i7-i9 dışında işlemcilerde RAM frekansını limitliyor. 10400'e Z serisi anakart almak saçma olacaktır. Zaten RAM frekansını arttırmayacak.Benim bildiğim intel'de 2600 MHz RAM'in üstüne çıkman için aldığın anakart en az 1500-2000 lira seviyesinde olması gerekiyor. Intel'e işlemci artı anakartına fazladan 1000, 2000 lira vermektense Ryzen 3600 ile çift kanal 3600 MHz RAM kullanıp aradaki performans farkını kapatırsın. Ve AMD B450'de high-end bir anakart ile (ASUS TUF B450 veya MSI TOMAHAWK MAX B450) daha fazla USB soketi vs. elde edersin Z490 ASUS PRIME anakart alacağına.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.