i5 10400 veya (F) vs R5 3600

Öncelikle önceki mesajlarda AMD fanboyu saçma sapan mesajlar olabileceğini düşünüp beyin kanaması geçirmemek için tamamını okumadım çünkü ekran kartına çok ağır basmasalar bile AMD fanboyları işlemci tarafında öyle bir saçmalıyor ki okuyunca başının ağrıdığını hissedebiliyorsun en önemlisi de kanıtsız saçma gerçeğe uymayan saçmalıklar gibi o yüzden hiç okuyasım gelmesi neyse konu bu değil bu mesajı okumayın.

Eğer TUF Z490 ya da Z490 P seviyesinde bir anakart ya da B550 Tomahawk ya da Gaming Edge seviyesinde anakart alacaksan oyun performansı konusunda 10400F daha iyi ama H ya da B serisi anakart alırsan i3 ve i5 işlemcilerde 2666 MHz sınırı var ha tamam işlemci özelliklerinde sınır 2666 MHz yazıyor ama yüksek frekanslarda yine iyi bir performans artışı var aynı şekilde CL değeri de çok önemli Intel için yani eğer H ve B serisi anakartta alıp 2666 MHz CL 10 yapmayı beceririm dersen o zaman 10400F yine oyun performansında geçer ama CL 15/16 falansa yine oyun performansında 3600 gibi performansı var diye biliyorum ama en yüksek performansı 4000 MHz CL 15'te veriyor diye biliyorum tabii OC yaparak o seviyeye çıkıyorsun ve yine 3600'de de yüksek performanslı bellek kullansan yine 10400F'i de aynı performansta CL değeri düşük RAM'de kullansan yine daha performanslı diye biliyorum neyse çok uzadı direkt bu videoya bakabilirsin stok soğutuculu test de var ve kısaca yüksek seviye anakart alacaksan 10400F, almayacaksan 3600.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonunda mantıklı birisi çıktı.

Kardeşim sen AMD ile Intel'i aynı anakarta koymamışsın ki. Sen 1500 liralık anakarta Intel takıp 400 TL'lik anakartı karşılaştırırsan tabii Intel kazanır. Fark ettiysen oyun testlerinde Intel işlemciyi daha çok kullanıyor. CPU kullanımı'na dikkat ettin mi bilmem. Ayrıca fanboy değilim. İlk başta Intel ve NVIDIA kullanıyordum. Ayrıca nasıl fanboy olabilirim? 400 TL'lik anakartta RAM sınırı yokken sen 1500 TL'lik anakart alsanda işlemcin i7 olmadığı için yine sınır var. Yani pahalı anakart alsada yine işlemcisi iyi değil. Ryzen 5 3600 temel çalışma hızı ve cache ile bence daha iyi bir seçim olacaktır. Burada en iyi tercihi seçiyoruz marka değil. Ayrıca Intel o işlemci ve anakartta O.C konusunda çok zayıf kalıyor. İleri de belki darboğaz yaşarsa AMD seçtiği için rahatça O.C yapıp en azından darboğazı biraz daha azaltarak yeni işlemci alana kadar kullanabilir.

Sonunda mantıklı birisi çıktı.
Yukarıda en son yazdığım mesajı okumadın herhalde, hiç mantıklı düşünmüyorsun.

Yukarıda en son yazdığım mesajı okumadın herhalde, hiç mantıklı düşünmüyorsun.
Paran varsa Intel al dedim. Paran yoksa Amd bunu anlamamak nasil zor geliyor size? Ayni şekilde Nvidia ve Amd kıyaslaması oluncada böyle deniliyor?

Değildir işte ben zamanında aldım paramla rezil oldum. AMD her türlü daha iyidir. Hem daha uzun ömürlü sırf 5 FPS için sistem ömründen (bayağı büyük rakamlar) ve daha fazla para vermek saçma geliyor.

Bayılıyorum AMD & Intel kavgalarına.

Intel 10400F al derim. Çünkü 4000 serisi çıktığında her seri çıkışı gibi " n serisi çıktı, (n-1) serisindeki hata ve sorunlar düzeltildi." cümlelerini okumaya başladıkça "Benim işlemci sorunluymuş." algısı yaşamanı istemem.

Eğer yıl sonu ve Amazon'dan dolar kuruyla sipariş edeceksen, Intel al kesinlikle. 10400F, veya 10600KF gibi modellere bakabilirsin. Neden Intel açıklayım arkadaşlar AMD daha uygun falan demişler bilemeden konuşuyorlar, Intel yurtdışında daha ucuz AMD'den. Oyun acısında Intel her zaman bir adım öndedir. 1000DOLAR gibi fiyata çok güzel bir sistem çıkarabilirsiniz ayrıca sanki 10400 en fazla RTX 2060 besliyor gibi muamele yapmasın arkadslar, arastirsinlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…