Sonunda mantıklı birisi çıktı.Öncelikle önceki mesajlarda AMD fanboyu saçma sapan mesajlar olabileceğini düşünüp beyin kanaması geçirmemek için tamamını okumadım çünkü ekran kartına çok ağır basmasalar bile AMD fanboyları işlemci tarafında öyle bir saçmalıyor ki okuyunca başının ağrıdığını hissedebiliyorsun en önemlisi de kanıtsız saçma gerçeğe uymayan saçmalıklar gibi o yüzden hiç okuyasım gelmesi neyse konu bu değil bu mesajı okumayın.
Eğer TUF Z490 ya da Z490 P seviyesinde bir anakart ya da B550 Tomahawk ya da Gaming Edge seviyesinde anakart alacaksan oyun performansı konusunda 10400F daha iyi ama H ya da B serisi anakart alırsan i3 ve i5 işlemcilerde 2666 MHz sınırı var ha tamam işlemci özelliklerinde sınır 2666 MHz yazıyor ama yüksek frekanslarda yine iyi bir performans artışı var aynı şekilde CL değeri de çok önemli Intel için yani eğer H ve B serisi anakartta alıp 2666 MHz CL 10 yapmayı beceririm dersen o zaman 10400F yine oyun performansında geçer ama CL 15/16 falansa yine oyun performansında 3600 gibi performansı var diye biliyorum ama en yüksek performansı 4000 MHz CL 15'te veriyor diye biliyorum tabii OC yaparak o seviyeye çıkıyorsun ve yine 3600'de de yüksek performanslı bellek kullansan yine 10400F'i de aynı performansta CL değeri düşük RAM'de kullansan yine daha performanslı diye biliyorum neyse çok uzadı direkt bu videoya bakabilirsin stok soğutuculu test de var ve kısaca yüksek seviye anakart alacaksan 10400F, almayacaksan 3600.
Öncelikle önceki mesajlarda AMD fanboyu saçma sapan mesajlar olabileceğini düşünüp beyin kanaması geçirmemek için tamamını okumadım çünkü ekran kartına çok ağır basmasalar bile AMD fanboyları işlemci tarafında öyle bir saçmalıyor ki okuyunca başının ağrıdığını hissedebiliyorsun en önemlisi de kanıtsız saçma gerçeğe uymayan saçmalıklar gibi o yüzden hiç okuyasım gelmesi neyse konu bu değil bu mesajı okumayın..
Eğer TUF Z490 ya da Z490 P seviyesinde bir anakart ya da B550 Tomahawk ya da Gaming Edge seviyesinde anakart alacaksan oyun performansı konusunda 10400F daha iyi ama H ya da B serisi anakart alırsan i3 ve i5 işlemcilerde 2666 MHz sınırı var ha tamam işlemci özelliklerinde sınır 2666 MHz yazıyor ama yüksek frekanslarda yine iyi bir performans artışı var aynı şekilde CL değeri de çok önemli Intel için yani eğer H ve B serisi anakartta alıp 2666 MHz CL 10 yapmayı beceririm dersen o zaman 10400F yine oyun performansında geçer ama CL 15/16 falansa yine oyun performansında 3600 gibi performansı var diye biliyorum ama en yüksek performansı 4000 MHz CL 15'te veriyor diye biliyorum tabii OC yaparak o seviyeye çıkıyorsun ve yine 3600'de de yüksek performanslı bellek kullansan yine 10400F'i de aynı performansta CL değeri düşük RAM'de kullansan yine daha performanslı diye biliyorum neyse çok uzadı direkt bu videoya bakabilirsin stok soğutuculu test de var ve kısaca yüksek seviye anakart alacaksan 10400F, almayacaksan 3600.
Yukarıda en son yazdığım mesajı okumadın herhalde, hiç mantıklı düşünmüyorsun.Sonunda mantıklı birisi çıktı.
Şöyle düşün o zaman; AMD yeni ekran kartı çıkartsa ve RTX 2080 Tİ’dan %50 daha performanslı olsa, ama Nvidia’nın yeni serisini tanıtmasına birkaç ay olsa, sence yeni çıkan AMD kartları ile RTX 20 serisi karşılaştırılabilir mi? Biraz mantıklı düşün, İntel iyi etmiş tamam yeni nesil işlemcilerini tanıtmış, sen kalkmışsın daha AMD İntel’e işlemci çıkartıp cevabını vermeden “İntel AMD’den daha iyi, daha çok FPS veriyor, İntel al” diyorsun.
Sence mantıklı mı yaptığın?
Paran varsa Intel al dedim. Paran yoksa Amd bunu anlamamak nasil zor geliyor size? Ayni şekilde Nvidia ve Amd kıyaslaması oluncada böyle deniliyor?Yukarıda en son yazdığım mesajı okumadın herhalde, hiç mantıklı düşünmüyorsun.
AMD daha cevabını vermeden İntel daha iyi diyorsun, az mantıklı ol.Paran varsa Intel al dedim. Paran yoksa Amd bunu anlamamak nasil zor geliyor size? Ayni şekilde Nvidia ve Amd kıyaslaması oluncada böyle deniliyor?
Paran varsa Intel al dedim. Paran yoksa AMD bunu anlamamak nasil zor geliyor size? Ayni şekilde NVIDIA ve AMD kıyaslaması olunca da böyle deniliyor?
Olm bende AMD kullanıyorum hatta NVIDIA vs AMD hep AMD safında konuşuyorum. Benden daha fanboyu olamaz. Ama sunu biliyorum ki. AMD islemcide F/P ürünü. Intel ise sadece performans ürünü. Paran var ise Intel almak daha mantıklıdır.
merhaba arkadaşlar
Not. Öncelikle bilgisayar donanımları hakkındakı bilgim çok üst seviyye değil belirteyim.
Ben yıl sonuna kadar nasipse bilgisayar toplamak istiyorum ve parçaları az çok aklımda oluşturmuştum ve işlemci tarafında son ana kadar R5 3600 düşünüyordum ama son günlerde i5 10400 videoları izlemeye başladım ve aynı sistemlerde 3600 çok az üzerine çıktığını (sadece FPS) gördüm. Aynı zamanda daha güncel ve 200$ altında fiyatı da normal gibi gözüküyor. Sizler ne düşünüyorsunuz paylaşırsanız sevinirim. (Linç yemek istemem)
Bu arada GPU için 2060S veya s-sız model.
Mobo daha karar veremedim 120$ altı bir ürün düşünüyorum.
Bütçem 1000$ civarı ve Amazon'dan toplamayı düşünüyorum (Azerbaycan'da oturuyorum)