i5-10400 XTU ile stres altında 100 dereceye ulaşıyor

681644

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi i5-10400 Sistem boşta 45 derece (4.1-4.3GHz iken) Intel XTU ile stres testine soktuğumda 100 dereceleri buluyor
Oyun oynarken denemedim. Ama normalde lag veyahut hiçbir sorun yaratmadı bugün MSI Dragon Center XTU'yu kurdu bende o zaman fark ettim
Sizce değerler normal mi?
Stok soğutucu
Zalman ZM-T3 kasa
Ve şöyle bir şey var sıcaklık 80-100-80-100 olup duruyor sanki Bug'a girmiş gibi.

Sıcaklık hiç normal değil. İşlemciniz K serisi olmadığı için overclock yaptınız mı diye sormayacağım. Hangi işlemci fanını kullanıyorsunuz ve en son ne zaman termal macun bakımını yaptınız/yaptırdınız?

Stok fan kullanıyorum ve sistemi 2020-2021 sıralarında aldığımdan beri temizlik harici bir şey yapmadım ve yaşım biraz küçük (15) olduğu için babama söyledim. Termal macunun değişmesine gerek yok dediği için bir şey yapmadım.

Package temperature işlemci sıcaklığı oluyor doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan kullanıyorum ve sistemi 2020-2021 sıralarında aldığımdan beri temizlik harici bir şey yapmadım ve yaşım biraz küçük (15) olduğu için babama söyledim. Termal macunun değişmesine gerek yok dediği için bir şey yapmadım.

Hocam 4 yıldır macun sürülmediyse sürmeniz lazım. Ayrıca stok fan yerine normal bir fan alırsanız sıcaklıklar daha fazla düşer.

stok fan kullanıyorum ve sistemi 2020-2021 sıralarında aldığımdan beri temizlik harici birşey yapmadım ve yaşım biraz küçük (15) olduğu için babama söyledim. Termal macunun değişmesine gerek yok dediği için birşey yapmadım
Benim de yaşım 15 bilgisayar toplayıp satıyorum, yaşla ilgisi yok bence. Stok fan hem yetersiz gelebilir hem de yıllardır macun değişmemiş haliyle de bu kadar yüksek sıcaklıklar alıyorsun. Bence en iyisi Amazondan Wipaste C2 macun ve 500 TL civarına Dark marka bi kule tipi soğutucu vardı onu alabilirsin, sıcaklıkların ciddi derecede azalır.

Hala stok fanın üzerindeki macun ile duruyor.
tamamdır sorun çözüldü, bu kadar süredir bakım yapmamışsanız bilgisayar artık nefes alamıyor demektir hem kasanın toz bakımını hem de macun bakımını en azından 6 ayda bir yapmanız lazım. 4 senedir macun değişmedi demişsiniz bi de stok fanla...

Benim de yaşım 15 bilgisayar toplayıp satıyorum, yaşla ilgisi yok bence. Stok fan hem yetersiz gelebilir hem de yıllardır macun değişmemiş haliyle de bu kadar yüksek sıcaklıklar alıyorsun. Bence en iyisi Amazon'dan wipaste C2 macun ve 500 TL civarına Dark marka bir kule tipi soğutucu vardı onu alabilirsin, sıcaklıkların ciddi derecede azalır.

Bu uyar mı i5-10400'e?

BIOS falan sıfırlayınca boşta 40-50 yükte 80 dereceye kadar düştü CPU Z ile strese soktuğumda. Yarın kasanın kapağını açık tutmayı deneyeceğim faydası dokunur mu?

İl dışına geçeceğim macun değişmek daha bayağı sonra olur muhtemelen.

Soğutucu almam muhtemelen ama macun yüksek ihtimal. Ve şöyle bir sorum olacak wipaste C2 6W/m-K Vatan Bilgisayar'da aynı fiyata Zalman marka 11.5W/m-K macunlar var onlar daha iyi değil midir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı