i5 10400F 3.90GHz'da çalışıyor

Yer
İstanbul
Merhaba Technopat Ailesi,

Yeni aldığım sistemimin işlemcisi i5 10400F 2.90GHz

Ama görev yöneticisine tıklıyorum ve performans sekmesinden CPU yani işlemcime tıklıyorum ve GHz hızı sürekli değişiyor. 3.83, 3,90 2,96 3,58 gibi hızlara gidiyor.
Ben hep 2.90GHz işlemi görecek sandım sanırım daha fazla olması/olabilmesi benim için kat kat iyi.

Neden GHz 2.90 değil de sürekli değişiyor ve 3.90 sularına çıkıyor?

PC yüksek performans veya nihai performans modunda kullanıldığı için olması çok normal. Düşük güç moduna alırsanız o kadar yüksek frekansta çalışmaz.

Temel frekansı 2.90 GHz'dir. İhtiyaç olduğunda otomatik olarak yükseltir kendini. 4.30'a kadar çıkıyor. Bir oyuna girdiğinizde ya da işlemci ağırlıklı bir işlem yaptığınızda otomatik olarak frekansın arttığını göreceksiniz. Intel'in sitesinde 10100F ve 10400F için Turbo frekansının 4.30 GHz olduğu yazıyor ancak bu tek çekirdek için geçerli. Çoklu çekirdekte 10100F en fazla 4.10 GHz'e kadar çıkıyor. 10400F kaç olur bilmiyorum ama o da en az 4.10 GHz olur.

Temel frekansı 2.90 GHz'dir. İhtiyaç olduğunda otomatik olarak yükseltir kendini. 4.30'a kadar çıkıyor. Bir oyuna girdiğinizde ya da işlemci ağırlıklı bir işlem yaptığınızda otomatik olarak frekansın arttığını göreceksiniz. Intel'in sitesinde 10100F ve 10400F için Turbo frekansının 4.30 GHz olduğu yazıyor ancak bu tek çekirdek için geçerli. Çoklu çekirdekte 10100F en fazla 4.10 GHz'e kadar çıkıyor. 10400F kaç olur bilmiyorum ama o da en az 4.10 GHz olur.
Yani otomatik olarak kendini ayarlayabilmesi ve 2.90GHz'nin üstünde olması 4.00GHz civarlarına gelmesinde bir sakınca yok?

Yani otomatik olarak kendini ayarlayabilmesi ve 2.90GHz'nin üstünde olması 4.00GHz civarlarına gelmesinde bir sakınca yok?

Tabi ki de yok. Ne kadar hızlı o kadar iyi. En fazla 4.30 GHz oluyor zaten. Siz işlem yaptıkça kendi hızını otomatik olarak ayarlıyor endişe etmeniz gereken bir şey yok.

Güç seçenekleri kısmından nihai ve performans modlarına aldıysanız işlemci turbo moduna girer. Bu değerler intelin işlemciye özel yaptığı sayfada bilgileri yazıyor. Turbo frekans değeri 4.3 olması lazım.

Güç seçenekleri kısmından nihai ve performans modlarına aldıysanız işlemci turbo moduna girer. Bu değerler intelin işlemciye özel yaptığı sayfada bilgileri yazıyor. Turbo frekans değeri 4.3 olması lazım.
Bunu söylüyorsunuz değil mi?

Dosya Ekleri

• dengeli.png
    dengeli.png
    30,6 KB · Görüntüleme: 119

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı