i5 10400F 3.90GHz'da çalışıyor

Güç tasarrufu olanı seçtim ve yine GHz aynı seyirlerde geziyor. 3.80 civarlarında
Yeniden başlatmam mı gerek bilgisayarı?
Yeniden başlatma konusunda emin değilim ama olabilir. Çünkü işlemciye giden V düşüyor frekans değişimi için. BIOS'da da aynısı oluyor. Yeniden başlatmayı denemeniz mantıklı bir seçim olabilir. Deneyip beni bilgilendirin.

Turbo modun açık gözüküyor. Bu sana ileride ısınma sorunları yapabilir.

0.95GHz 1.09 GHz değerlerini görmeye başladım. Ama yine de 3.95GHz'ye kadar geliyor. Anlamadım. Yeniden başlattım ayrıca. Güç tüketimini dengeli önerilen yerine güç tasarrufu bile yaptım.
Turbo modun açık gözüküyor. Bu sana ileride ısınma sorunları yapabilir.
Turbo modu nasıl kapatırım? Bios ile mi yoksa güç tüketimini dengeli önerilen yerine güç tasarrufu olanı seçmem yeterli mi?
Buyrun fotoğraf.

Dosya Ekleri

• güçtüketimi.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 52
Turbo modu nasıl kapatırım? Bios ile mi yoksa güç tüketimini dengeli önerilen yerine güç tasarrufu olanı seçmem yeterli mi?
Buyrun fotoğraf.
Turbo modu kapatmak için QuickCPU gibi programlar var. Discord eklersen yardımcı olurum.

'vito#7777

Aynı işlemci bende de var ve oyunlarda anlık FPS düşüşü yaşıyorum sende de aynı sorun var mıydı?

Bunun sebebi işlemciden ziyade RAM, SSD kaynaklı olabilir.ben işlemciden olacağını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…