i5 10400F + B460M PRO vs R5 3600 + B450

Ama yani RAM hızı 2666 MHz maksimum ve OC olmuyor

Diyelim ki fiyatlar aynı yazmıştım
Tamam, dikkatli okursan anlarsın. Diyorum ki ben ileride işlemci değişmeyeceğim için 10400f seçerdim. Ama sen eğer değişirim diyorsan 3600 seçebilirsin. Ama 10400f seçince de geliştirme yapabilirsin ileride. Ama AMD kadar açık olmayabilir.

i5-10400F + B460 M PRO

3600 + B450 derdim ama gereksiz pahalı şuan.
Ayrıca 10400F oyun performansında daha önde.

Son düzenleme:
İşlemcinin iliğini sömüren RPCS3 emülatörde 10400F 40 FPS Last of Us oynatabilirken 3600 25'lerde geziyor. OC yaparak, RAM abanarak, soğutucu alarak, AMD SMT sıkıntılarını çözmek için ter dökerek belki 40 FPS alabiliyoruz. Emulatörle God of War 3 veya Uncharted 3 veya Last of Us oynayayım desen o öve öve bitirilemeyen 3600 ile 10400F performansı yakalamak için 1 gün uğraşmak gerekiyor. Tabii şansız isen ve silikon kötüyse geçmiş olsun, 25 - 30 FPS neyine yetmiyor?

Kararlılık anlamında i5 10400f daha iyi görünüyor, maalesef amd nin sorunları hala tam anlamıyla çözülmedi. Bunun yanında intel in politikaları da çok saçma yok o anakartı alırsan rami tam performans kullanamazsın yok oc yapamazsın işlemci yükseltme yapamazsın. Sırf bu sebepten amd den yana oldum bu güne kadar. 3600 çok iyi bir işlemci fakat çok pahalandı eski cazibesi kalmadı. Yine de diğer işlerde amd oyun için intel derim. :) Pro kullanıcıyım uğraşırım soğutucuyu çözerim rame varana kadar overclock yaparım sayılarla oynamayı severim derseniz amd. Kafam ağrımasın ben oyunumu oynar kapatırım pc yi derseniz intel.

İşlemcinin iliğini sömüren RPCS3 emülatörde 10400F 40 FPS Last of Us oynatabilirken 3600 25'lerde geziyor. OC yaparak, RAM abanarak, soğutucu alarak, AMD SMT sıkıntılarını çözmek için ter dökerek belki 40 FPS alabiliyoruz. Emulatörle God of War 3 veya Uncharted 3 veya Last of Us oynayayım desen o öve öve bitirilemeyen 3600 ile 10400F performansı yakalamak için 1 gün uğraşmak gerekiyor. Tabii şansız isen ve silikon kötüyse geçmiş olsun, 25 - 30 FPS neyine yetmiyor?
AMD iyi, hoş ama hem fiyat ortalaması normalin çok üstüne çıktı hem de bu CPB kapatma, undervolt yapma olayları ile tüketicinin eskisi gibi sıcak bakmamasına yol açıyor. Fiyatını ödediğim ürün, stok fanın yetersiz kalması nedeniyle yüksek frekanslara çıkarken ısınıyor. Bu benim gözümde büyük bir saçmalık. Hepsinde var demiyorum, dediğiniz gibi şanslıysan silikon iyiyse belki biraz şansın var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı