i5 10400F CPU kullanımı düşük ama frekansı yüksek

canpectrA

Decapat
Anakart
B460M-A PRO
Merhaba dostlar, dünden beri işlemcim boşta olmasına rağmen en yüksek frekansta kullanıldığını fark ettim, önceden böyle değildi ve fanım çok ses çıkarmaya başladı. Bunu nasıl geri döndürebilirim yoksa bu normal bir şey mi? (i5 10400F)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-02-24 181928.png
    Ekran görüntüsü 2022-02-24 181928.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi'nden bakılmamalı frekanslara, yüksek gösteriyor. Tüm çekirdekler 4.05GHz olsa işlemci ısınırdı zaten.

Bilgisayarın gelişmiş sistem özelliklerinden performans modunu seçmiş olabilirsiniz.
Ya da BIOS ayarlarından hızı yükseltmiş olabilirsiniz
Veya arka planda çalışan programlar vardır, Görev Yöneticisi başlangıçta çalışan programlara göz atın derim

Şöyle söyleyeyim, dediğim gibi fanımdan çok ses çıkıyor iki gündür bununla bağlantısı olabilir mi?

Hangi soğutucu? Stok soğutucu ise zaten sesli çalışır o çoğu zaman, ne kadar sesli olduğuna da bağlı.

Sıcaklıklar kötü değil ise sorun yok.

Hangi soğutucu? Stok soğutucu ise zaten sesli çalışır o çoğu zaman, ne kadar sesli olduğuna da bağlı.

Sıcaklıklar kötü değil ise sorun yok.
Donanımla alakası olsaydı önceden de bu ses çıkardı. Dikkat ederseniz yeni çıkmaya başlamış bu ses. Bios fan hızını kontrol etse iyi olur

Stok soğutucu kullanıyorum, sıcaklıklarım normal ama fan böyle değildi dediğim gibi 2 gün öncesine kadar.

Temizlik yapabilirsin istersen, kablo sürtmesi falan da olabilir. Bakabilirsin.

Donanımla alakası olsaydı önceden de bu ses çıkardı. Dikkat ederseniz yeni çıkmaya başlamış bu ses. BIOS fan hızını kontrol etse iyi olur.

BIOS kullanıcı kendi ellemediği sürece otomatik ayarlamaz bir şeyi, bakılabilir ama bir şey çıkmaz büyük ihtimal.

...Ne kadar sesli olduğuna da bağlı.

Burada da belirttim zaten, sese bağlı.

Temizlik yapabilirsin istersen, kablo sürtmesi falan da olabilir. Bakabilirsin.

BIOS kullanıcı kendi ellemediği sürece otomatik ayarlamaz bir şeyi, bakılabilir ama bir şey çıkmaz büyük ihtimal.

Burada da belirttim zaten, sese bağlı.

3.parti programlar yüzünden de hızı değişmiş olabilir. 2 gün önce sorun yok diyorsa, 2 gün önceye geri yükleme noktası oluşturduysa dönebilir ve sorun kalkar.

3.parti programlar yüzünden de hızı değişmiş olabilir. 2 gün önce sorun yok diyorsa, 2 gün önceye geri yükleme noktası oluşturduysa dönebilir ve sorun kalkar.

Stok soğutucuyu destekleyen bir fan RPM değiştirme programı hatırlamıyorum doğrusu, ama bakılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı