i5-10400F CPU Kullanımında Dalgalanma

Arkada oyun açıp, stres testi yapmadığın sürece bu ani %100 peak yapması normal değil. BIOS güncellemesi varsa yapın. Günlük kullanımda herhangi başka bir sorun çıkartıyor mu?

Sanırsam arkada oyun açık ama söylemeyi unutmuş arkadaş. Ekran kartı kullanımı yüksek.

Kesinlikle normal değil Spotify, Discord gibi benzeri programlar 6 çekirdek bir işlemciyi %100 kullanmaz.

İşlemciyi en çok kullanan şeylere bir bakın fotoğraf atın lütfen.

İşin garip tarafı CPU 100 olduğunda herhangi bir uygulama kullanımı göremiyorum.

@Mansion35 uygulama arası geçişler, uygulama açılışları sırasında %100'e fırlama yapması anormal bir durum değil. Konuya farklı açıdan bakmak istiyorsanız, buyurun konu sizin. :)

İyi forumlar.

Düz masaüstünde hiçbir şeyi ellemeden yalnızca görev yöneticisini izliyorum sahne böyle :/
Arkada oyun açıp, stres testi yapmadığın sürece bu ani %100 peak yapması normal değil. BIOS güncellemesi varsa yapın. Günlük kullanımda herhangi başka bir sorun çıkartıyor mu?
Daha yeni kurdum sistemi oyun da oynadım herhangi bir sorun yok fakat sonradan görev yöneticisinde bu dalgalanmayı fark ettim. Durumdan rahatsız olduğum için şu an temiz kurulum yapıyorum.
Sanırsam arkada oyun açık ama söylemeyi unutmuş arkadaş. Ekran kartı kullanımı yüksek.

Bu durumu istişare ederken Discord uygulamasından arkadaşlarıma ekran paylaşımı yapıyordum.

İşin garip tarafı CPU 100 olduğunda herhangi bir uygulama kullanımı göremiyorum.

Düz masaüstünde hiçbir şeyi ellemeden yalnızca görev yöneticisini izliyorum sahne böyle :/

Daha yeni kurdum sistemi oyun da oynadım herhangi bir sorun yok fakat sonradan görev yöneticisinde bu dalgalanmayı fark ettim. Durumdan rahatsız olduğum için şu an temiz kurulum yapıyorum.

Bu durumu istişare ederken Discord uygulamasından arkadaşlarıma ekran paylaşımı yapıyordum.

Sisteminizi açıp kapatın. Driver güncellemesi yapın.

Sisteminizi açıp kapatın. Driver güncellemesi yapın.
Driverlar güncel. Temiz kurulum yaptım hala aynı.
Sorunu çözdüm sanırım. Sorun mu tam emin değilim ama hiçbir işlem yapmaz iken böyle olması canımı sıkıyordu. Temiz kurulum yaptıktan sonra MSI Dragon Center'dan driver güncellemesi yaptırmadım. Yüklediği driverlardan biri sorun çıkarıyor sanırım. Driverların yüklü haliyle yüklü olmayan halini ekran görüntülerini paylaşıyorum.
MSI Dragon Center driverlarından sonra:

1617618585631.png

Dragon Center'dan önce:

1617618629428.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı