i5 10400F EDP limiti nasıl kapanır?

Makaleler
2
Arkadaşlar, benchmark testi yapıyorum. i5 10400F 65W TDP değerine sahip. Fakat benchmark testi sırasında maksimum 35W TDP değerine çıkıyor. EDP limit aktif görünüyor. Nasıl EDP limiti kapatabilirim?

1724862247730.png

Bildiğim kadarıyla anakartın sınırlamasını aşamıyorsunuz. Bu arada şimdi fark ettim ki ThrottleStop'ta "Turn On" tuşuna tıklamamışsınız yani ayar yapmanıza rağmen aktif hale getirmemiş. Etkinleştirerek tekrar deneyin. Program kapalı olduğu sürece yaptığınız herhangi bir ayar kalıcı olmayacaktır.
Açmama rağmen yine birşey değişmedi. Şimdi ben işlemcimi 35w kullanırsam tam performansını alamıyor olacağım demek değil mi? Boşuna 10.nesil almışım. Keşke yeni nesil alaydım anakart değiştireydim hiç bilmiyordum böyle birşey olduğunu.

Açmama rağmen yine birşey değişmedi. Şimdi ben işlemcimi 35w kullanırsam tam performansını alamıyor olacağım demek değil mi? Boşuna 10.nesil almışım. Keşke yeni nesil alaydım anakart değiştireydim hiç bilmiyordum böyle birşey olduğunu.

Diğer arkadaşların belki başka bir çözümü olabilir fakat benim bilgim buraya kadar.

Eki Görüntüle 2296352

Bunu açmamı önerir misiniz? Hız bakımından daha hızlandırır mı?

Tamam çözüldüyü kaldırdım.

Hocam o seçenek işlemcinin kısa süreliğine daha yüksek hızda çalışmasını sağlıyor. Açabilirsiniz. Watt limitini Unlimited yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı